1
min read
A- A+
Pročitano

FOS Moj prvi intervju – Pavle Kokotović, pionir RK Lovćena: Moj san je dres Lavova

24/10/2019 - 19:08
Autor:Branko Krivokapić
970 pregleda

Sportski karakter je poput prehlade ili zaljubljenosti: ne može da se sakrije.

Foto

Foto: Lična arhiva

Za Pavlja Kokotovića, rukometnog pupoljka Lovćena izniklog u Perperu, bašti znalca i tvorca Zorana Abramovića, kažu da ni na treningu ne voli da gubi. Pa igralo se na dva gola ili „sredine“.

Kad bjeloška krv proključa.

Među najnadarenijim je crnogorskim rukometašima u generaciji 2006/2007.

Foto

„Ima izuzetnu promjenu pravca, jak je, prodoran, sportski drzak... Sve to uz idealnu sportsku građu. Krasi ga izražena želja za pobjedom“, reći će za njega Abramović.

Trinaestogodišnji Cetinjanin je i sakupljač trofeja. Što sa svojim timom – prošle sezone Abramovićev sastav je u konkurenciji starijih pionira dominirao na domaćim parketima sa svim pobjedama i gol razlikom +455 – što individualno, na brojnim nacionalnim i međunarodnim turnirima.

Naviknut na priznanja, navučen na trijumfe.

Foto

1. Kada si počeo da treniraš rukomet?

Sa 9 godina, u rukometnoj školi Perper, kod trenera Zorana Abramovića. Od prije dva mjeseca nastupam za Lovćen, a trenira me Rajko Popović.

2. Što te privuklo rukometu?

U početku mi se sviđao fudbal. Trenirao sam ga u jednom periodu. Kasnije sam, međutim, prešao na rukomet. Bilo je to najviše zbog brata, kako bismo zajedno išli na treninge. Što sam više trenirao, to mi se rukomet sve više sviđao.

3. Meč koga se najradije sjećaš?

Na više turnira sam proglašavan ili za najboljeg igrača ili za najboljeg strijelca. Živi su mu u sjećanju svi ti mečevi. Ipak, najviše me obradovao poziv za pionirsku reprezentaciju Crne Gore.

Foto

4. Ko je tvoj igrački uzor?

Vladan Lipovina, desni bek crnogorske reprezentacije i bundesligaša Balingena.

5. Za koga navijaš?

U prvom redu za svoj Lovćen. Kada su u pitanju inostrani klubovi, moje simpatije su na strani Rajn Nekar Levena, koji igra u Bundes ligi.

6. Gdje vidiš sebe za 10 godina?

Volio bih da zaigram u nekom od većih inostranih klubova. Moja najveća želja je vezana za crnogorsku reprezentaciju. Sanjam da obučem dres Lavova.

Foto

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari