1
min read
A- A+
Pročitano

FOS saznaje: Naredne sedmice dani rukometa na Cetinju, kamp, meč posvećen Mišku Popoviću, druženje sa Vujom, Perom...

13/06/2018 - 11:00
Autor:Branko Krivokapić
1693 pregleda

Nije iznjedrilo prvi klub sa ovog prostora koji je zaigrao u jugoslovenskoj eliti (bio je to pljevaljski Rudar 1964), ali već dugi niz decenija Cetinje ima status (ne)krunisane prijestonice crnogorskog muškog rukometa. Sedamnaest trofeja Lovćena, uz imena Veselina Vujovića, Nikole Adžića, Ratka Đurkovića, Petra Kapisode, Gorana Đukanovića – osvajača medalja sa reprezentacijom SFRJ/SRJ na velikim takmičenjima – te Pera Miloševića i Vuka Borozana, evropskih klupskih šampiona, dio su izdašnog rukometnog nasljeđa.

Foto

Foto: Arhiva/Photojoiner

I dok se sportska planeta bude zanimala Mundijalom u Rusiji i bubamarom, Cetinje će završni dan proljeća i uvodne dane ljeta provesti družeći se sa loptom manjeg obima.

Grupa bivših i sadašnjih crnogorskih reprezentativaca (Zoran Roganović, Ratko Đurković, Goran Đukanović, Petar Kapisoda, Mladen Rakčević, Draško Mrvaljević, Igor i Žarko Marković, Gojko Vučinić...) od 20. do 23. juna organizovaće kamp za rukometaše iz prijestonice rođene 2000-2002. godine.

Očigledno je da će imati šta da im pokažu i prenesu dio svog bogatog sportskog i rukometnog iskustva. Gosti/domaćini biće i proslavljeni sugrađani Veselin Vujović, trenutno na klupi slovenačke selekcije, i Pero Milošević, prvi selektor crnogorske reprezentacije, angažovan u rumunskoj Politehnici...

Foto

Kamp, koji će se uz razumijevanje uprave SC Lovćen odvijati u cetinjskoj dvorani, biće i prilika za simbolično okupljanje članova generacije Lavova koja je prije deceniju, u januaru 2008. godine, učestvovala na Evropskom prvenstvu u Norveškoj.

Foto
Foto: RSCG

Rukometni hepening na Cetinju, „gradu sa dvije ulice koji snabdijeva crnogorsku reprezentaciju“, kako reče Lino Červar, imaće i posebnu posvetu.

Završno veče, tokom koga će biti održan i revijalni meč, biće omaž Mišku Popoviću, pioniru crnogorskog rukometa, višedecenijskom treneru stvaraocu, koji je uobličio i istesao Vujovića, Adžića, Đurkovića, Kapisodu, Đukanovića i brojne druge, kasnije bio selektor...

Foto
RK Lovćen, generacija koja je u sezoni 1987/1988. izborila debitantski nastup u Prvoj ligi; Miško Popović u donjem redu, krajnje desno

Neće biti zaboravljen ni Popovićev saradnik i rukometni saputnik Vasko Ćeranić, poznat i prepoznat po radu sa mlađim igračima.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari