1
min read
A- A+
Pročitano

Nekadašnje reprezentativno krilo za FOS: U Francuskoj vlada panika, nadamo se skorijem kraju pandemije

23/03/2020 - 12:07
Autor:Fos Media
1793 pregleda

Koronavirus ne jenjava širom svijeta, a jedan od najvećih žarišta u Evropi je u Francuskoj gdje je do danas registrovano više od 16 hiljada slučajeva.
 

foto

O situaciji u Francuskoj za FOS je govorio Fahrudin Melić, nekadašnji reprezentativac i kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore. Melić već šest godina igra u zemljIi galskih pjetlova, a posljednje dvije godine nastupa za prvoligaški Šamberi, u podnožju Alpa. 

''Prije svega, najbitnije je da sam za sada dobro i zdravo. Proživljavam kao i svi sportitsti, a i obični ljudi jako teške trenutke koje niko nije mogao ni da nasluti. Situacija u Francuskoj je u ovom trenutku jako panična i mijenja se bukvalno, kao i svuda, iz sata u sat. Dosta je oboljelih, ali nažalost i preminulih, a brojke neprestano rastu'', započeo je Melić i nastavio istakavši da su ulice širom Francuske prazne, a da je i javni prevoz obustavljen.

''Ulice su prazne, granice zatvorene, aerodromi takođe. Javni prevoz ne funkcioniše tako da je panika svuda. U ovom trenutnu nije uveden policijski čas, ali je samo pitanje kad će doći do toga.''

foto

Melić navodi kako su klubovi širom zemlje obustavili svoje aktivnosti prije desetak dana, ali da je i država zabranila korišćenje sportskih objekata do kraja mjeseca.

''Ne treniramo već deset dana i imamo zabranu korišćenja sportskih objekata do 30. marta. Liga nam je odložena do 22. aprila. Ipak, smatram da od nastavka prvenstva neće biti ništa, što je i normalno jer je sad najbitnije zdravlje.''

Desno krilo francuskog prvoligaša trčanjem i individualnim treningom kod kuće pokušava da održi formu, a vrijeme ispunjava i gledanjem televizije i čitanjem knjiga.

''Formu održavam tako što ujutro trčim, a onda u toku dana improvizujem razne vježbe kod kuće. Dosta čitam, gledam televiziju, a naveče molim Boga da iz ovog problema izađemo što prije i sa što manjim posljedicama'', dodao je Melić.

Nekadašnji kapiten reprezentacije za koju je uvijek davao svoj maksimum pozvao je sve u Crnoj Gori da ostanu svojim kućama i time daju veliki doprinos u suzbijanju globalnog problema.

Luka Milošević 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari