1
min read
A- A+
Pročitano

Osam najtalentovanijih: RSCG nagradio najperspektivnije rukometašice i rukometaše

15/03/2019 - 12:55
Autor:Fos Media
205 pregleda

Rukometni savez Crne Gore nagradio je danas stipendijskim ugovorima osam najperspektivnijih, po četiri rukometašice i rukometaša iz generacije 2002. godište i mlađi.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

Sredstva za stipendiranje obezbjeđena su zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih koje je sredstva opredijelilo na nedavno završenom javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2019. godinu.

Dobitnici stipendija su:

Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Marko Abramović, Bogdan Mijušković kod rukometaša;

Katarina Džaferović, Nađa Kadović, Maša Mitrović, Jelena Vukčević kod rukometašica.

"Ovo je prvi put da crnogorska 'kuća rukometa' uručuje stipendije najtalentovanijima. Izbor osam najtalentovanijih izvršen je na prijedlog direktora muške i ženske reprezentacije, kao i selektora mlađih nacionalnih selekcija, a vjerujem da smo i pored velike konkurencije, napravili pravi izbor", kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i dodao:

"Na ovaj način pokazujemo brigu o njima i odajemo im priznanje za uloženi trud i vrhunski odnos koji su u dosadašnjim karijerama pokazali prema obavezama. Takav pristup ih je doveo do statusa najperspektivnijih u sportu u kome je Crna Gora uvijek imala velike talente i pojedince koji su je na najbolji način reprezentovali na međunarodnoj sceni."

Kapisoda je čestitao stipendistima i poželio im da im ova stipendija bude podstrek za naredni period, uspjehe na profesionalnom planu i da su oni pojedinci na kojima Crna Gora gradi svoju rukometnu budućnost.

U ime dobitnika stipendija, prisutnima se obratio Radojica Čepić.

"U ime svih stipendista, mogu da obećam da ćemo ulagati još veći napor i imati još bolji pristup prema obavezama, kako bismo opravdali ukazano povjerenje, ali i na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, svoj Savez i iznad svega svoju državu na domaćoj i međunarodnoj sceni", rekao je Čepić.

Iznos mjesečne stipendije je 200 eura.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari