1
min read
A- A+
Pročitano

Stefan Čavor za FOS o stanju u Njemačkoj: Situacija je ozbiljna, ali poštujemo pravila

19/03/2020 - 21:11
Autor:Fos Media
967 pregleda

Kao i čitav svijet i Njemačka muči muku sa pandemijom koronavirusa. Uprkos odličnom zdravstvenom sistemu virus zadaje velike probleme u toj zemlji gdje je do danas registrovano 15.320 zaraženih. O ozbiljnosti situacije govori i to da je njemačko Ministarstvo odbrane angažovalo svoje oružane snage kako bi pomogle u borbi protiv širenja koronavirusa.
 

foto

foto: EHF

Situaciju u toj zemlju, za FOS, komentarisao je rukometni reprezentativac Crne Gora, Stefan Čavor koji i dvije godine sa uspjehom brani boje Veclara.

''U mojoj regiji ima zaraženih, ali ne puno. Situacija jeste ozbiljna i mi se pridržavamo pravila. Iako ovdje još nije uveden strogi karantin i zabrana izlaska, ja dane provodim u kućnoj atmosferi. Iz dana u dan se povećava broj zaraženih, ali mislim da je zdravstvo na visokom nivou i zbog toga Njemačka ima najmanji broj smrtnih slučajeva'', rekao je Čavor.

foto

Veclar ima nešto više od 60 hiljada stanovnika koji, prema riječima Čavora, u većini poštuju instrukcije stručnjaka.

''Svi se trude da ispošuju instrukcije stručnih liva. Vlasti su već preduzele dosta koraka u cilju sprječavanja širenja virusa pa su zabranjena javna okupljanja, škole su zatvorene a smanjeno je radno vrijeme prodavnica i kafića'', dodao je Čavor. 

Rukometna lopta u Njemačkoj miruje već desetak dana, a datum nastavka prvenstva nije poznat. Takođe, svi rukometni klubovi obustavili su trenažni proces, pa se igrači sami snalaze i u kućnoj atmosferi održavaju kondiciju.

''Prekinuli smo trenažni proces. Pokušavamo da održimo kondiciju individualnim treninzima koje obavljamo kod kuće. Sigurno da nam nedostaje rukomet i da svi jedva čekamo da se vratimo na teren. U ovom trenutku, kao datum nastavka prvenstva pominje se kraj aprila, ali sve zavisi od situacije oko pandemije. Ukoliko se stvari smire i liga nastavi sigurno da ćemo igrati i u maju, ali i tokom juna.''

Čavor navodi da će sačekati odluku o nastavku lige, a da će se, ukoliko se ona prekine, vratiti kući, uz obavezan karantin od dvije nedjelje.

''Pa ostaću ovdje još sigurno određeni vremenski period, dok ne vidim kakva je odluka u vezi prvenstva. Ako se liga prekine, vratiću se kući, naravno uz dvonedjeljni karantin, jer u svakom slučaju treba biti obazriv'', zaključio je Čavor.

Luka Milošević

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari