1
min read
A- A+
Pročitano

Šćepanović: Protiv Slovačke sve osim pobjede bio bi neuspjeh

13/01/2020 - 17:47
Autor:Fos Media
51 pregleda

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odradila je jutros prvi trening pred start Evropskog prvenstva u Budimpešti. 

Foto

Foto: Wpolo.me

"Ajkule" će trenirati i večeras, a sjutra od 11 sati i 30 minuta, u fenomenalnom ambijentu Duna Arene, protiv Slovačke otvoriće smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Pomoćni trener i naš nekadašnji kapiten Miloš Šćepanović vjeruje da je ekipa spremna za start takmičenja.

"Pripreme jesu bile kratke ali sve te stvari koje smo radili su i ranije bile poznate. Nijesmo neke velike izmjene unosili u sistem igre, vjerujem da smo sve uspjeli da zaokružimo. Potencirali smo na neke stvari koje smo dobro radili, da bi ih još više usavršili. Napravljen je odličan ambijent, momci su sve prihvatili na pravi način. Ostaje da se vidi kako ćemo to implementirati na utakmicama koje nas čekaju", istakao je Šćepanović koji je i analizirao našu grupu na šampionatu.

"Slovačka je ekipa koja ima talenta. Mi nijesmo ekipa koja bi trebalo nekoga da potcijeni, respektujemo ih, pripremićemo ih na najbolji mogući način. Ali, moramo biti iskreni i reći da bi sve osim pobjede bilo neuspjeh. Nadam se da ćemo na toj utakmici uspjeti da vidimo kako funkcionišu te neke izmjene. Taj meč upravo treba iskoristiti za to. Vjerujem da ćemo pored tri boda dobiti i dodatnu sigurnost. Nakon njih imamo duel sa Hrvatskom, ta utakmica bi trebala da bude u svakom smislu inspirativna, nikakav pritisak ne smijemo imati. Najvažnije je dati maksimum, želju, borbenost... Utakmicu sa Njemačkom smo podvukli kao najvažniju, znamo šta nam donosi trijumf u tom meču, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre", zaključio je pomoćni trener u reprezentaciji.

Đuru Radoviću je ovo drugo Evropsko prvenstvo, iza sebe ima i dva šampionata svijeta.

"Imali smo mjesec dana jakih i intezivnih priprema, turnir u Podgorici koji smo osvojili, sparing utakmice sa Holandijom i Francuskom i mislim da smo spremni za početak Evropskog prvenstva. Ne bježimo od uloge favorita protiv Slovačke, ali ući ćemo u taj meč na najbolji mogući način i probati da podignemo nivo igre za duele sa Hrvatskom i Njemačkom koji nam je najvažniji u grupi", poručio je Radović. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari