1
min read
A- A+
Pročitano

Brguljan u karantinu u Danilovgradu: Sve će brzo da prođe ako budemo pametni

19/03/2020 - 9:17
Autor:Fos Media
10831 pregleda

Među 33 državljanina Crne Gore koji su juče sletjeli iz Budimpešte u Podgoricu bili su vaterpolisti Draško Brguljan, Saša Mišić, Dimitrije Kriještorac, Nikola Murišić i Nikola Giga.

Brguljan u karantinu

Brguljan u karantinu, foto: Pobjeda

Posebnim letom, koji je organizovala Vlada, sletjeli su na podgorički aerodrom, nakon čega su smješteni u Danilovgrad, gdje će naredne dvije sedmice biti u karantinu.

Po dolasku u karantin Berguljan je za Pobjedu kazao da je smještaj je korektan, te da svako ima svoju sobu.

"Zahvalio bih se Vladi, ljudima iz Montenegro ejralnza koji su nam, zaista puno pomogli. Što se tiče situacije u Mađarskoj, u državi od deset miliona stanovnika i u glavnom gradu od više od dva miliona, neznatan je broj oboljelih od korona virusa. U Mađarskoj nema panike, radno vrijeme je skraćeno, ljudi su odgovorni, čuvaju sebe i druge. Uglavnom su u kućama. Ugostiteljski objekti su otvoreni do 15 časova", kazao je on.

Dodao je i da je sport u Mađarskoj stao u subotu.

"Počeli su da zatvaraju bazene, teretane, zatim pozorišta, bioskope, samim tim i noćni život je stao. Onog trenutka kada smo stali sa radom, dobili smo dozvolu za odlazak kući", kaže proslavljeni sportista.

Draško je zbog klupskih obaveza ostao u Mađarskoj, dok je reprezentacija bila u Hamburgu na pripremnom turniru za olimpijske kvalifikacije i četvrtfinalni meč Svjetske lige sa Hrvatskom.

"Odigrali smo u petak odloženu utakmicu sa Egerom, zbog čega sam morao da ostanem u Mađarskoj, a prije toga smo u pet dana igrali tri utakmice".

Stale su i reprezentativne obaveze. Odložen je vaterpolo olimpijski kvalifikacioni turnir.

"Korona virus je globalna opasnost. Generalno, niko ne zna gdje, kada i na koga može virus da udari. Zdravlje je na prvom mjestu i trebalo je sve da se odloži. Vjerujem, kada sve ovo stane, da će se napraviti dobar kalendar da nadoknadimo propušteno. A sve će brzo da prođe ako budemo svi pametni. U principu ljudu moraju da se edukuju, panika nikome ne treba. Virus postoji, ima puno oboljelih, ali maksimalnom odgovornošću možemo da ga pobijedimo. Samo doma da ostanemo", poručio je Brguljan.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari