1
min read
A- A+
Pročitano

Diploma “Luča” za 371 učenika osnovnih škola

13/06/2018 - 10:23
Autor:Fos Media
145 pregleda

U sklopu tradicionalne manifestacije “Dan najboljih” koja je posvećena učenicima osnovnih škola u Podgorici diplomu “Luča” dobio je 371 učenik iz 22 osnovne škole.

a

Foto: PG Biro

Sekretarka Sekretarija za kulturu i sport Nela Savković Vukčević tom prilikom je istakla da težnju prema znanju prate mašta i sreća, te da slobodni um nema granica.

“Ovdje nas je okupila ljubav, jer iz ljubavi prema znanju savladali ste  mnoge izazove da biste se uzdigli na prijesto najboljih. Učenje, snaga volje, podrška i povjerenje nastavnika i roditelja formiralo vas je u ličnosti čiji su vidici svijetli i široki. U susret sa neznanjem i neistomišljenicima, sa predrasudama i poluistinama vi ćete nositi činjenice, toleranciju, istrajnost i hrabrost,  a to su znamenja prosvijećenog duha i snažnog karaktera pred kojima se tope magle zabluda”, kazala je Savković Vukčević, prenosi PG Biro.

Generalna direktorka Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić-Vučinić poručila je da je za dobijanje “luče” bilo neophodno mnogo truda i zalaganja.

“Biti najbolji je značilo biti posvećen i sve vrijeme usmjeriti ka obrazovanju. Jedino obrazovani, spremni da radite i date sve od sebe možete očekivati uspjeh. Srednja škola predstavlja novu okolinu, nešto novo i stepenik koji morate da prođete, zato na najbolji način iskoristite prilike koje su pred vama”, kazala je Nikolić-Vučinić.

Manifestaciju je organizovao Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u hotelu “Hilton”.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari