Kovačević: Beba zamijenjena namjerno, po protokolu medicinska sestra morala najmanje pet puta da provjeri broj

Povodom nedavnog slučaja zamjene beba, direktorica Kliničnog centra Crne Gore Zorica Kovačević kazala je da ostaje pri stavu da je posrijedi vjerovatno namjerna greška, te da je na nadležnima da utvrde šta se tačno dogodilo. Očekuje i brzo rasvjetljavanje cijelog slučaja.

Danilovgrad: U srce kulture grada uloženo više od pola miliona eura (FOTO+VIDEO)

Danilovgradski Centar za kulturu predstavlja najznačajnije mjesto u kulturnom životu ovog grada. Svojim programima okrenut je promociji kulturnih vrijednosti kako Danilovgrada tako i države. Ova ustanova kulture ima prostorne kapacitete koji se stalno unapređuju, i zahvaljujući kojima je Danilovgrad postao domaćin brojnim kulturnim manifestacijama. Kako kaže direktor Centra, u proteklih nekoliko godina u srce kulture grada je uloženo više od 500 hiljada eura.

Pažin: U zaštiti prava djece težimo najvišim standardima razvijenog svijeta

Kada je riječ o garantovanju dječjih prava i zaštiti djece od svih oblika nasilja, Crna Gora se ne zadovoljava postignutim, već strijemi najvišim standardima razvijenog svijeta, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastanku sa direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan.

FOS priča: Mališani koji su napuštani zbog bolesti, zatvora - put od nasilja do nove porodice

U 2017. godini 45 djece je na evidenciji Centraza socijalni rad Podgorica kao djeca bez roditeljskog staranja, koja su koristila usluge porodičnog smještaja – hraniteljstva I smjetaja u JU Dječji dom "Mladost" u Bijeloj. Od toga je četvoro djece smješteno u hraniteljske porodice ili u JU Dječji dom ,"Mladost", nakon što su roditelji lišeni ili ograničeni roditeljskog prava, usljed zlostavljanja ili zanemarivanja djece.