Sud bez suđenja proglasio krivim Zekića i Đukića

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je rješenje o produženju pritvora Berancima Marku Zekiću i Radomiru Đukiću, jer ih je vijeće bjelopoljskog Višeg suda prilikom obrazlaganja produženja pritvora već proglasilo krivim, suprotno Ustavu i Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, čime je prekršena pretpostavka nevinosti, te naložio ponovno odlučivanje o istoj stvari.

Policija u Novom procesuirala četiri maloljetnika zbog šest teških krađa

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili šest teških krađa i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četiri maloljetna lica, saopšteno je iz policije.

Cetinje: Radnica kladionice prepoznala osumnjičenog kao razbojnika, nema dovoljno dokaza za određivanje pritvora

Radnica opljačkane kladionice „Betting Volcano“ u Bajovoj ulici na Cetinju prepoznala je u policiji kao razbojnika osumnjičenog L.D. sa Cetinja, ali mu sud nije odredio pritvor po predlogu državnog tužioca, saznaje FOS, jer za to tužilac nije pružio dovoljno dokaza.

Prekršajna prijava protiv Hodžića, remetio red i mir ispred VDT-a

Protiv Demira Hodžića, jednog od organizatora protesta "Odupri se - 97000", pokrenut je prekršajni postupak pošto je tužilac utvrdio da je 13. marta remetio red i mir ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilašta kada je grupa ljudi okružila policijskog službenika Slavka Popovića i ograničavala mu kretanje.