"Nema izgubljenih tona medicinske opreme"

Radi cjelovitog informisanja javnosti, koja je tokom protekla dva dana meta zlonamjernih tvrdnji o navodnom nestanku dvije tone medicinske opreme i raznih teorija zavjere iz Vlade su saopštili da je sva medicinska oprema koju je Crna Gora kupila za zaštitu zdravlja i života građana u posjedu naše zemlje i da je njen veći dio isporučen.

"Mjerama Vlade izostavljene porodice sa djecom sa posebnim potrebama i samohrane majke"

Pojava virusa covid-19 i proglašenje pandemije Crnu Goru kao i većinu zemalja u svijetu zatekla je prilično nespremno. Mjere države koje je Vlada donijela na planu zdravstvene zaštite, i ekonomske mjere samo su djelimično ublažile posledice koje će ova pandemija donijeti, kazala je predsjednica Foruma žena Demosa Nataša Đurić.

URA apeluje na solidarnost: Stopirati sve prinudne naplate, imati razumijevanja za podstanare

Iz Građanskog pokreta URA apelovali su danas da za vrijeme pandemije koronavirusa sve prinudne naplate, javna izvršenja zbog zaostalog dugovanja privredni subjekti i državni aparat moraju stopirati kako bi se pokazala solidarnost prema građanima koji su svi na direktan ili indirektan način ekonomski ranjivi zbog novonastale situacije.

Mijenjati zakone iz oblasti rada, socijalne i dječje zaštite

Predlog izmjena Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja jedan je u nizu zakona koje bi zajedno, Vlada i Skupština, trebalo da utvrde i usvoje u cilju hitnog definisanja ozbiljnih mjera za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa, kaže Aleksandar Damjanović, nezavisni poslanik i šef Posebnog kluba poslanika.