Konjević: Ponašanje banaka nije solidarnost sa narodom

Vlada treba da ponudi tromjesečni paket mjera koji će pokriti zarade u privatnom sektoru zavisno koliko je djelatnost ugrožena u ovim okolnostima, da li uopšte rade zbog epidemije korona virusa ili im je aktivnost smanjena. Ključni cilj je da se očuva zaposlenost i pomognu mikro, mala i srednja preduzeća. Oni čine 95 odsto ukupnog broja preduzeća sa više od 70 odsto zaposlenih, izjavio je za „Dan” potpredsjednik SDP-a Raško Konjević.

Evo šta kažu hotelijeri: Jesu li zadržali radnike, nadaju li se da će uspjeti bar dio sezone...?

Većina hotelskih kapaciteta u Opštini Herceg Novi ne radi zbog aktuelne epidemiološke situacije, a hotelijeri smatraju da je još rano govoriti o finansijskom aspektu ili šteti koju će u sektoru turizma prouzrokovati pandemija koronavirusa.

Kalezić: Svi tipovi kredita podliježu moratorijumu

Viceguvernerka Centralne banke Zorica Kalezić saopštila je u Jutarnjem programu TVCG, da svi tipovi kredita podliježu moratorijumu, dodajući da je izvjesno da će banke imati sluha za produženje roka otplate i za prilagođavanje kamatnih stopa u aktuelnoj situaciji. Kako je istakla radi se o eksternim šokovima, koji se događaju jednom u stotinu godina, i na koje nije uticalo nesavjesno poslovanje.

Golubović: Ako potraje epidemija ispaštaće turizam i prevoz putnika

Restrukturiranje privrede zahtijeva dalju valorizaciju prirodnih resursa i to kroz proizvodnju poljoprivredno prehrambenih proizvoda, proizvodnju građevinskih materijala, drvopreradu, kao i korišćenja bogatog energetskog potencijala, ocijenio je predsjednik Privredne Komore (PKCG) Vlastimir Golubović.

Jovović: Potrebne nove mjere i olakšice kako bi se sačuvala sva radna mjesta

Cilj koji smo sebi postavili je da zadržimo zaposlene, ali moramo voditi računa o održivosti poslovanja, upravo kako bi omogućili opstanak kompanija, a samim tim i angažman zaposlenih, kaže za portal Onogošt Ranko Jovović, prvi čovjek Comp Comerc grupe, komentarišući sve složeniju prvirednu situaciju zbog pojave koronavirusa u Crnoj Gori.

Tosčeliku su zaposleni i njihove zarade uvijek bile prioritet

Tosčelik Alloyed Engineering Steel Nikšić u prethodnom periodu timskim je radom i uloženim naporima prikupio narudžbe koje će se proizvoditi u njihovim pogonima u narednih nekoliko mjeseci. Proizvodnja specijalnih čelika za tržište Evrope teče regularno, po planu i u većem je obimu u odnosu na kraj prethodne godine.