1
min read
A- A+
Pročitano

FOS u posjeti heroju Đorđu: Nisam razmišljao dok sam skakao u Zetu, najbitnije mi je bilo da drug preživi (FOS VIDEO)

18/06/2019 - 11:20
Autor:Violeta Rovčanin
4064 pregleda

Iako ima samo 13 godina, Đorđe Stojović je heroj. On je prije nekoliko dana spsio druga iz mutne i nabujale Zete. Sam ga je izvukao na obalu, reanimirao a potom otišao po pomoć. O podvigu ovog hrabrog dječaka svi pričaju, a on kaže da mu je u trenutku dok se i sam izlagao opasnosti najbitnije bilo da drug preživi. Posjetili smo hrabrog dječaka koji nam je ispričao i pokazao gdje se sve dogodilo.

Foto: FOS Media

POGLEDAJTE VIDEO:

Topao sunčani dan bio je idealan za dječju igru. Niko nije ni slutio da će se upravo ta dječija igra umalo pretvoriti u tragediju.

„Ja i drug smo se dogovorili da odemo na Zetu i vidimo kolika je. Otišli smo bez znanja roditelja a drug nije znao da pliva. Uhvatio se za sajlu, ali pošto je Zeta nabujala on je nogama dohvatio vodu. Sajla je usporila i stala. S obzirom da nije više mogao da se drži za sajlu, pao je“, prepričava nam mali heroj Đorđe događaj koji se dogodio prije nekoliko dana.

Kada je vidio da je drug upao u rijeku, pokušao je da mu doda štap i na taj način ga izvuče na obalu. Međutim, nije uspio u namjeri pa je odmah preduzeo sljedeći korak.

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

„Skinuo sam majicu jer me bilo strah da me ne uhvati za nju i povuče sa sobom i udavi obojicu. Zatrčao sam se i skočio u vodu. On se u tom trenutku onesvijestio. Uhvatio sam ga ispod pazuha i izvukao na obalu. Nisam ni o čemu razmišljao dok sam skakao. Samo mi je bilo bitno da on ostane živ. Nisam razmišljao o posljedicama“, kaže Đorđe za FOS.

Nakon što je izvukao dječaka na obalu, reanimirao ga je. Zatim je otrčao do prve kuće, koja je bila udaljena oko 300 metara i potražio pomoć.

 „Gledao sam filmove gdje to rade i samo sam se sjetio u trenutku i reanimirao ga.“

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

Sada su, kaže nam ovaj dječak, naučili važnu životnu lekciju.

 „Prva je da nikad ne idemo bez znanja roditelja a druga da prije nego što stupimo u kontakt sa Zetom, moramo naučiti da plivamo“, kaže on.

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

O podvigu malog heroja iz Martinića svi pričaju, a čestitke, priznaje, samo pristižu.

„Čestitaju mi, zapitkuju kako sam ga izvukao a ja svima odgovorim na poruke“, kaže naš sagovornik Đorđe.

On je na sopstvenom primjeru dokazao da za hrabrost nisu bitne godine već čisto srce i spremnost da baš u svakom trenutku pružimo ruku spasa.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari