1
min read
A- A+
Pročitano

Gordana Đurović odbila ponudu Markovića da bude ministarka

13/03/2018 - 7:16
Autor:Fos Media
746 pregleda

Profesorica na Ekonomskom fakultetu i bivša potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih integracija Gordana Đurović odbila je ponudu premijera Duška Markovića da direktno preuzme proces vođenja evropskih integracija Crne Gore, ali je izrazila spremnost da pomogne Vladi, kao profesor i ekspert za evropske integracije.

Đurović

Gordana Đurović, arhivska fotografija, foto: EU info centar

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, Đurović, koja je vodila proces intregracija u crnogorskoj vladi u periodu od 2004. do 2010. godine, razgovarala je sa Markovićem prije više od nedjelju dana.

“Tom prilikom, profesorica Đurović se zahvalila na pozivu da preuzme vođenje procesa integracija, ali je izrazila spremnost da pomogne Vladi samo kao profesor i ekonomista, ekspert za evropske integracije. Tokom sastanka nije bilo precizirano da li će to i dalje biti ministarstvo ili će se forma mijenjati. U svakom slučaju, kadrovsko rješenje će se tražiti na drugoj strani”, kazao je sagovornik Pobjede.

Đurović je od 2004. do 2006. bila ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije, da bi u novom mandatu obavljala funkciju potpredsjednika Vlade za evropske integracije, do 2009. godine.

Na funkciji ministra za evropske integracije bila je do kraja 2010, kada je na funkciju premijera došao Igor Lukšić i resor evropskih integracija pripojio vanjskim poslovima.

Ministarstvom evropskih poslova do izbora novog ministra rukovodi potredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin, nakon što je doskorašnji ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović podnio ostavku.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari