1
min read
A- A+
Pročitano

Hitna bez direktora od 8. septembra, Stefanoviću istekao mandat 

16/09/2020 - 8:11
Autor:Fos Media
175 pregleda

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMPCG) nema direktora od 8. septembra, jer je Saši Stefanoviću mandat istekao dan ranije - 7. septembra, nakon čega nije dolazio na posao, a ministar zdravlja Kenan Hrapović nije imenovao novog, piše Dan.

Foto: Twitter/Agencije

Foto: RTCG

List navodi da u jeku epidemije korona u Zavodu nema ni ostalih rukovodilaca, medicinskog direktora Aleksandre Vlahović i Darka Nikčevića, koji je otišao na godišnji odmor 8. septembra.

Prema tvrdnjama medicinskog kadra, ustanova otežano funkcioniše bez uprave, tako da ne postoji ovlašćeno lice koje potpisuje dokumenta, radne naloge, ovjerava bolovanja i odmore.

Stefanović, Nikčević i Vlahović se juče nijesu javljali na pozive Dana.

Predsjednica reprezentativnog Sindikata zaposlenih u ZHMPCG Maja Radišević kazala je kratko za Dan da je Stefanoviću istekao mandat 7. septembra.

Stefanović nije dolazio od 8. septembra. Prema našim saznanjima, ministarstvo bi danas trebalo da imenuje novog direktora, kaže Radišević. Na pitanje da li je Stefanović po isteku mandata otišao na godišnji odmor, predsjednica sindikata kaže da nije.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da je konkurs za izbor direktora završen u subotu, 12. septembra, te da će narednih dana imenovati Stefanovićevog nasljednika.

Nijesu htjeli da saopšte ko je konkurisao za ovu značajnu funkciju u sistemu zdravstva.

Konkurs Ministarstva zdravlja za izbor direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć istekao je u subotu. Prema saznanjima Dana za mjesto direktora konkurisali su hirurg iz Kliničkog centra Crne Gore Vesna Mitić Lakušić, koja se prijavila i na prethodnom konkursu, kada je reizabran Stefanović.

Osim Lakušićeve, navodno je konkurisao i ljekar iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Plava Sabahudin Pupović.

Mitić Lakušić se pominje kao najozbiljniji kandidat za ovaj posao.

Stefanović je bio na čelu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 2009. godine, kada je i nastala ta ustanova kao jedinstvena cjelina u zdravstvenom sistemu. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari