2
min read
A- A+
Pročitano

JP Regionalni vodovod: Važan korak ka rješavanju vodosnabdijevanja Bara

03/10/2018 - 22:31
Autor:Fos Media
190 pregleda

Predstavnici Evropske banke za rekonstrukciju i Regionalnog vodovoda obišli su barsko naselje Dobra Voda koje je jedno od najvećih bezvodnih područja u Crnoj Gori.

a

Foto: Regionalni vodovod

Oni su razgovarali sa predstavnicima lokalne uprave i turističke privrede koji su iskazali potrebu da se nakon više decenija riješi problem vodosnabdijevanja u tom naselju.

Predsjednik barske Opštine Dušano Raičević naglasio je da se sigurnošću može potvrditi rješavanje jednog od najznačajnijih pitanja stanovnika naselja Dobra Voda.

Takođe, istakao je da je ovo ujedno i nastavak uspješne saradnje sa Regionalnim vodovodom koja je krajem avgusta ponovo pokrenuta, sa najavljenim značajnim zajedničkim projektima.

On je kazao da je projekat vodosnabdijevanja naselja Dobra Voda veliki izazov za Regionalni vodovod, ali i obaveza Opštine Bar i preduzeća "Vodovod i kanalizacija", da zajednički riješe problem sa kojim se građani susreću već duži niz godina.

Po njegovim riječima, posebno ga raduje što su i predstavnici EBRD prepoznali misiju lokalne samouprave, a to je ubrzani razvoj grada kao turističke destinacije i zahvalio im što su izdvojili vrijeme, pokazali odlučnost, posjetili navedena područja i uvjerili se u neophodnost rješavanja ovog problema.

Foto: Regionalni vodovod

Foto: Regionalni vodovod

Raičević je, između ostalog, istakao da Regionalni vodovod ima i znanja i potencijala da, zajedno sa Opštinom Bar i preduzećem „Vodovod i kanalizacija“ , a uz finansijsku i svu drugu neophodnu pomoć EBRD, realizuje jedan ovako značajan projekat i iskazao spremnost da, i u narednom periodu, sa EBRD sarađuje u pravcu sprovođenja zajedničkih projekata na obostrano zadovoljstvo.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić je izjavio da je danas napravljen značajan korak za Bar i građane naselja Dobra Voda u cilju rješavanja problema vodosnabdijevanja i iskazao zadovoljstvo što su partneri iz EBRD posjetili to naselje.

Takođe, Jevrić je istakao da je tokom jučerašnjeg dana imao sastanke u Ministarstvu finansija sa ministrima održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem i ministrom finansija Darkom Radunovićem sa saradnicima, koji su dali apsolutnu i odlučujuću podršku za rješavanje poslovnog izazova koji Regionalni vodovod ima sa austrijskom kompanijom "Strabag".

"Ni ovi izazovi nijesu zaustavili stremljenja da realizujemo razvojne projekte i mnogo sam ohrabren stavovima ministra Radulovića i Radunovića koji su iskazali tako važnu podršku Regionalnom vodovodu uz to dodatno insistirajući da, u saradnji sa EBRD, kreiramo model finansiranja razvojnih projekata kao što su: spajanje opštine Herceg Novi na Regionalni vodovod, početak građenja 2.faze sistema od Budve do Tivta i rješavanje problema u Dobrim Vodama. Od realizacije navedenih projekata najviše benefita će imati upravo građani Herceg Novog i Bara, pa podrška resornih ministara realizaciji ovih projekata kroz saradnju sa EBRD predstavlja značajan korak ka postizanju održivog rješenja višegodišnjeg izazova sa kojim se suočavala opština Bar i Herceg Novi", kazao je Jevrić.

Lin O Grejdi, koja je predstavljala delegaciju EBRD-a, je istakla da uspješan odnos između EBRD i Regionalnog vodovoda seže deceniju unazad i da je tim EBRD u potpunosti posvećen realizaciji projekata koji je Regionalni vodovod koncipirao, a koji su veoma važni za razvoj primorja.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari