1
min read
A- A+
Pročitano

Mulić: Situacija bolja, ali opasnost još uvijek nije prošla

07/11/2019 - 7:41
Autor:Fos Media
729 pregleda

Hidrološka situacija na području Crne Gore juros je značajno bolja, ali daleko od toga da je prošla opasnost i da prelazimo na redovan režim rada, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.

Obilne kiše nanijele probleme građanima, foto: FOS Media

Obilne kiše donijele probleme građanima, foto: FOS Media

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da će i dalje pratiti situaciju i u punom kapacitetu biti spremni da reaguju ako bude potrebe za tim.

"Vjerujem da će neizvjesnost jučerašnjeg dana zamijeniti jedan mirniji dan, u kom će biti prostora da se saniraju posljedice poplava, i da se građani na ugroženom području pripreme za eventualno novi talas, jer meteorolozi najavljuju padavina i narednih dana, ali nešto manjeg intenziteta, pa vjerujem da neće biti potrebe za time", rekao je Mulić.

Kazao je da su juče imali komunikaciju s kolegama iz Albanije, koji su im kazali da nijesu ispuštali vodu iz HE na Drimu, što je ohrabrujuće.

"Dodatno smo upozorili službe u Ulcinju da prate situaciju na terenu i vodostaj Bojane. Imamo povoljniju situaciju i vjerujem da je u ovom trenutku opasnost od poplava u priobalnom području Skadarskog jezera i područja Bojane svedena na minimum ili da čak ne postoji", kazao je Mulić.

Obilne kiše, kaže, napravili su i probleme u saobraćajnoj komunikaciju usljed velikih količina vode na putevima, zbog odrona: "Ali ono što je važno da su svi vitalni državni i organi lokalne samouprave funkcionisali u punom kapacitetu. Možda je život bio usporeniji, ali nije stao".

Mulić vjeruje da uspjeti da se izbore sa svim izazovima koji su proistekli nakon obilnih kiša. Građani su, kaže, dobro sarađivali.

"Nije slučajno izdato upozorenje. Vrlo je važno da građani ako imaju problem sa ovom situacijom to prijave nadležnim službama na broj 123 ili na broj 112", apelovao je Mulić, pozivajući građane da poštuju preporuke nadležnih.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari