1
min read
A- A+
Pročitano

Na Žabljaku sezona u punom jeku: Pogledajte atmosferu sa skijališta (VIDEO)

08/01/2020 - 16:34
Autor:Fos Media
1001 pregleda

Zimska turistička sezona na sjeveru Crne Gore je u jeku, a protekle sedmice su se stekli uslovi za skijanje u metropoli crnogorskog planinskog turizma.

Foto

Foto: Printscreen

Ljubitelji planinskih sportova već treći dan mogu da svoje vještine oprobaju na skijalištu Savin kuk.

"U protekla tri dana smo imali padavina, ali to nije dovoljno da kompletna Skijališta stavimo u funkciju. Trenutno je u funkciji ski lift broj 14 i snoubord skijaška staza dužine 600 metara, kao i žičara Savin kuk 1 i Savin kuk 2, ali samo za panoramsko razgledanje. Budući da radimo sa umanjenim kapacitetom, mogu reći da smo zadovoljni sa posjetom. Svakog dana imamo od 300 do 500 skijaša", naveo je direktor tog skijališta Milutin Tomić agenciji Infobiro Montenegro.

 

Skijalište Savin kuk, kako je napomenuo, radi svakog dana od 10 do 16h.

"Ove godine ski pas iznosi osam eura za djecu i 13 eura za odrasle. Ove godine smo uveli i jednočasovni ski pas, tri eura za djecu a pet za odrasle. Takođe smo uveli i povoljnost za osobe starije od 60 godina, za njih dnevni ski pas iznosi 10 eura", dodao je Tomić.

Kazao je i da se nadaju i se da će u narednom periodu imati nove sniježne padavine, te da će Skijalište raditi punim kapacitetom.

Poslovanjem su zadovoljni i na skijalištu Javorovača, kazao je Vuk Popović, direktor preduzeća "VZ sport", koje je zakupilo to skijalište.

"Možemo reći da smo zadovoljni, iako skijalište ne radi punim kapacitetom, upaljen je samo bebi lift, veliki ne radi zbog male količine snijega. Posjeta je solidna, mi imamo već prepoznatljivu školu skijanja, i nadamo se još većem odazivu", rekao je Popović.

I skijalište Javorovača je otvoreno svakog radnog dana od 10 do 16h, a ove godine biće domaćin sada već regionalno prepoznatog ski kampa za najmlađe.

"Ski kamp ove godine radi od 19. janura a trajaće do 26. januara. Druga grupa je od 2.  do 9. februara. Cijena ski kampa sa boravkom od sedam dana i kompletnom ski opremom iznosi 300 eura. Takođe, dnevni ski pas za djecu je pet, a za odrasle osam eura", dodao je Popović.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari