1
min read
A- A+
Pročitano

Nove mjere NKT: Istekla dokumenta biće važeća, saobraćajna dozvola uz polisu osiguranja

25/03/2020 - 14:04
Autor:Fos Media
2257 pregleda

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je, između ostalih, nove privremene mjere sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana.

f

Foto: Gov.me

Nove privremene mjere:

- obaveza nadležnih organa koji vrše kontrolu i regulisanje saobraćaja na putevima da saobraćajne dozvole kojima je istekao rok važenja smatraju važećim, ako vozač uz dozvolu posjeduje važeću polisu osiguranja i dokaz o izvršenom tehničkom pregledu vozila;

 - obaveza državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave i lokalne uprave, privrednih društava, javnih ustanova i drugih pravnih lica, preduzetnika i fizičkih lica da dozvole za stalni boravak, dozvole za privremeni boravak i dozvole za privremeni boravak i rad stranaca, a kojima je istekao rok važenja, po osnovu kojih ostvaruju pred tim organima neko svoje pravo ili izvršavaju obavezu, smatraju važećim.

Podsjećaju da su šalterske sale područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova od 18.03.2020. godine zatvorene, te da su dokumenta koja su istekla, a izdata su nakon 2008. godine (lična karta, pasoš i vozačka dozvola) važeća.

Ukoliko građani imaju hitnu potrebu za izdavanjem novog dokumenta, mogu se obratiti Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na email adresu upravno.mup@mup.gov.me ili pozvati na brojeve telefona 020/225 341, 020 203 275 i 020/245-663, radnim danima od 7 do 15h.

 Putem portala www.dokumenta.me, građani mogu podnijeti sljedeće zahtjeve:

·         zahtjev za izdavanje izvoda iz registra rođenih;

·         zahtjev za izdavanje uvjerenja iz registra crnogorskih državljana;

·         zahtjev za izdavanje uvjerenja iz registra prebivališta.

"Davanjem naloga za dostavu dokumenata na adresu, građanin se obavezuje da, po prijemu pošiljke, plati troškove usluge dostave Agenciji koja vrši dostavu, u iznosu od 3,5€ (uključujući PDV). Ukoliko se, istovremeno, naručuje dva ili više dokumenata, plaća se samo jedan iznos naknade za dostavu za sva poručena dokumenta.

Isporuka ovih dokumenata preko navedenog portala vrši se u kratkim rokovima, a obustavljena je naplata takse u iznosu od 2 eura za građane koji su naručili izdavanje izvoda iz registra rođenih i uvjerenja iz registra crnogorskih državljana preko portala www.dokumenta.me, u skladu sa privremenom mjerom koju je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Takođe, na web stranici www.mup.gov.me, građani se mogu informisati o načinu i uslovima ostvarivanja određenih prava u oblasti izdavanja identifikacionih i drugih dokumenata", navedeno je u saopštenju. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari