1
min read
A- A+
Pročitano

Nuhodžić: Bezbjednosna situacija u Nikšiću stabilna, uskoro video nadzor u centru grada

13/06/2018 - 16:46
Autor:Fos Media
209 pregleda

U centru Nikšića će najkasnije za dva mjeseca biti uveden video nadzor, a kasnije bi trebao da bude pokriven i cijeli grad, saopšteno je nakon radne posjete ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića toj opštini.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Nuhodžić i predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović ocijenili su bezbjednosnu situaciju u Nikšiću stabilnom.

Grbović je najavio da će u centru Nikšića, kao pilot projekat, najkasnije za dva mjeseca biti uveden video nadzor, na osnovu kojeg bi kasnije trebao biti pokriven cijeli grad.

To bi, prema njegovim riječima, trebalo da doprinese još boljoj bezbjednosnoj situaciji.

Nuhodžić je rekao da je bezbjednosnoj situaciji u Nikšiću značajno doprinio i rad Centra bezbjednosti(CB). 

„CB u Nikšiću je postigao značajne rezultate u radu, što najbolje ilustruje podatak da je u protekloj godini ostvario učinak od 72,4 odsto u rasvjetljavanju svih krivičnih djela“, naveo je Nuhodžić nakon obilaska CB-a.

On je kazao da je sa načelnikom CB-a i rukovodstvom razgovarao o daljem radu, apostrofirali neophodnost kadrovskog jačanja, materijalno –tehničkog opremanja, edukacije policijskih službenika, kao i o novim akcijama koje će doprinijeti da bezbjednosna situacija u Nikšiću ostane stabilna.

On je naveo da su predsjednik i rukovodstvo lokalne uprave omogućili da Opština bude kvalitetan servis za građane Nikšića, kao i da su značajno doprinijeli na rješavanju komunalnih i infrastrukturnih problema.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

„Rukovodstvo je uspjelo da učini Nikšić još ljepšim“, rekao je Nuhodžić.

Govoreći o investicijama koje je realizovala lokalna uprava, Nuhodžić je ukazao na riješena stambena pitanja za 140 zaposlenih u bezbjednosnom sektoru, za čiju stambenu izgradnju je gradska uprava ustupila besplatno građevinsko zemljište i oslobodila plaćanja komunalnih naknada, kao što je to uradila i za penzionere, zdravstvo, prosvjetu.

Tokom radne posjete Nuhodžić je posjetio nevladinu organizaciju SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja, gdje se, kako je rekao, uvjerio i u njihov kvalitetan rad.

„Rješavanje problema nasilja nad ženama, djecom i porodicom je prioritetno pitanje u radu Ministarstva, zbog čega smo formirali i operativni tim koji se bavi tom oblasti, koji je već dao rezultate“, kazao je Nuhodžić.

Grabović je saopštio da je tokom radne posjete Opštini razgovarano o započetoj rekonstrukciji Doma revolucije, kao i planu da se investitorima u tom zdanju daju prostori u zakup na period i do 30 godina.

„Zainteresovani investitori bi završavali pojedine planirane objekte, a kasnije bi nakon zakupa taj prostor ostao u vlasništvu grada. To bi bio najprihvatljiviji način za rješavanje tog dugogodišnjeg gorućeg problema u srcu grada“, rekao je Grbović. 

On je najavio da ima već značajnih investitora koji su „na korak da uđu u te poslove“, ali da slijedi raspisvanje tendera i da se mora dobiti neophodna dozvola od Vlade za davanje zakupa na duži rok.

„Rješavanje problema sa Domom revolucije ide bolje od očekivanog“, dodao je Grbović.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari