1
min read
A- A+
Pročitano

Nikšić: ''Ako stradamo, neka bude u istini i pravdi'' (VIDEO)

14/05/2020 - 19:36
Autor:Fos Media
5263 pregleda

I večeras je u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, služena večernja služba sa molebanom. Okupljenim vjernicima obratio se iguman Isaija Krgović iz manastira Bijela.

aa

Foto: FOS Media

 

"Strasti se ne smiruju, svjedoci smo da ovi koji ne žele mir, koji ne traže mir, da su zatočili našeg oca i vladiku, našu braću sveštenike, bez kojih je ova služba nema punoće. Daće Bog da mi mirno i spokojno tražimo mir od Gospoda, a iako stradamo, neka to bude u istini i pravdi, a ne iz mržnje ma prema bilo kome, samo iz ljubavi i pravde", kazao je Krgović.

Svjedoci smo, dodaje on, da nažalost i dosta toga ima, što se pokazalo sinoć na ulicama Nikšića, Pljevalja i Andrijevice.

iguman

Foto: FOS reporter

"Uzdajemo se u Gospoda Boga, i ne kolebamo se što je najbitnije. Svojom vjerom i prizivanjem Gospoda, dobijamo tu nepokoljebljivost i snagu. Tražimo mir od Gospoda. Ako stradamo, neka bude u istini i pravdi", istakao je Krgović, dodavši da ne možemo očekivati nešto blaže u ovom svijetu, kad su Gospoda raspeli.

"Ako Gospod dopusti neko mirnije vrijeme, hvala mu i na tome i na golgoti. Prepreke se prelaze sastajanjem i sabiranjem na svetim službama, pričešćem. Moliti se Gospodu u svako vrijeme, i da se molimo jedni za druge", između ostalog, poručio je iguman manastira Bijela.

kordon

Foto: FOS reporter

Kako javlja naš reporter, građani su se nakon molebana ponovo okupili ispred nikšićkog Centra bezbjednosti. Opet su se mogle čuti uvrede na račun predsjednika države Mila Đukanovića.

 

Poslije skandiranja, okupljeni su izgovarali riječi molitve "Oče naš".

 

f

foto: FOS MEDIA

Policajci su večeras dobili po ružu, o tome čitajte u posebnoj vijesti.

Ulica Voja Deretića gdje se nalazi CB, bez rasvjete, kao i sporedne, obližnje ulice koje gravitiraju u tom djelu grada, javlja reporter FOS-a.

Skandirajući "ne damo vladiku", okupljeni narod upalio je svijetla na mobilnim telefonima, pjevajući pjesme, uz povike ''ne damo svetinje''.

Dok skandiraju imena sveštenika, rasvjeta u Ulici Voja Deretića se uključuje.

f

foto: FOS MEDIA

Skup je završen bez incidenata. Okupljeni su se mirno razišli oko 22 sata.

Milena Radonjić, Tamara Cupać

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari