1
min read
A- A+
Pročitano

Šehović: Gradi se nova škola u Vojnom Selu u Plavu (FOTO)

16/05/2018 - 11:42
Autor:Fos Media
79 pregleda

Školski objekat „Vojno Selo“ u Plavu biće rekonstruisan, a za te svrhe biće izdvojeno 150 hiljada eura, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore

Foto: Ministarstvo prosvjete Crne Gore

On je kazao da je objekat Vojno selo područna jedinica osnovne škole "Hajro Šahmanović", i da je tender za izvođaća radova objavljen u utorak. 

Šehović je rekao da će nakon rekonstrukcije djeca tog kraja moći ponovo da pohađaju školu u naselju i da se širi mreža školskih ustanova.

„Vojno Selo je neposredno prije zatvaranja imalo 23 učenika, a nakon rekonstrukcije očekuje se veći broj djece“, naglasio je ministar. 

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, kazao da očekuje da škola bude spremna za septembar, ukoliko tenderske procedure budu tekle planiranim tokom.

„Obećali smo da ćemo raditi i ulagati u škole u ovom dijelu Crne Gore. Ništa što smo do sad rekli nije bilo deklarativno, pa ni ovo obećanje. Vjerujemo da će ovakvi i slični projekti doprinijeti oživljavanju Sjevera“, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima sva djeca moraju imati iste uslove za rast i razvoj. 

„To je imperativ i zato ćemo u krajnjem i sredstva iz Fonda za kvalitet i talente usmjeravati velikim dijelom upravo u škole na Sjeveru“, zaključio je Šehović. 

Iz Ministarstva su dodali da očekuju da se narednih dana stvore preduslovi za objavljivanje tendera za još dvije veće investicije.

Kako su naveli, riječ je o sportskom poligonu u školi „Hajro Šahmanović“ u Plavu vrijednosti manje od 250 hiljada eura i sportskom poligonu u školi „Džafer Nikočević“ u Gusinju vrijednosti više od 250 hiljada eura.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari