1
min read
A- A+
Pročitano

Situacija sa požarima stabilna, stanje zahtjevnije u Danilovgradu

31/07/2020 - 18:13
Autor:Fos Media
60 pregleda

Iako je Crna Gora pod uticajem jakog toplotnog talasa i visoke temperature, situacija sa požarima na otvorenom prostoru je stabilna.

foto

Arhiva, foto: FOS Media

U centralnom i primorskom dijelu zemlje trenutno je aktivno deset požara i nijedan od njih neposredno ne ugrožava domaćinstva, stambene i druge objekte.

"Situacija je nešto zahtjevnija u profesionalnom smislu u opštini Danilovgrad, na teritoriji planine Garač, gdje su ugrožena sela Zagreda i Zagarač. Požar na ovom prostoru gase pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Danilovgrada i avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Avioni su takođe angažovani na gašenju požara u opštini Bar, u mjesnoj zajednici Virpazar, gdje postoji mogućnost da se požar proširi na obližnju šumu i potencijalno pričini veliku štetu", kazali su iz MUP-a.

Stabilna situacija ovih dana kada je rizik od požara na vrlo visokom nivou potvrđuje da postoji sinergija između dobre organizovanosti i reagovanja sistema i odgovornog odnosa građana.

"Zato Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva još jednom da, na osnovu već uspostavljenog povjerenja i zajedničke odgovornosti, i dalje dajemo doprinos u prevenciji požara i zaštitimo ličnu i drugu imovinu naših građana , kao i životnu sredinu", dodaju iz ovog resora.

Takođe, Direktorat za vanredne situacije MUP-a će i dalje sa svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja pratiti situaciju na terenu i biti spreman da, u skladu sa zahtjevima sa terena reaguje svim raspoloživim sredstvima.

Podsjećaju građane, da ukoliko primijete požar, pozovu brojeve 112 i 123.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari