1
min read
A- A+
Pročitano

SNS: Zahtjev nije bio provokacija već nada za prevazilaženje razlika

14/09/2018 - 10:33
Autor:Fos Media
71 pregleda

Srpski nacionalni savjet uputio je danas dopis Crnogorskom narodnom pozorištu povodom odbijanja uprave da omogući obilježavanje jubileja Podgoričke skupštine u toj instituciji kulture.

a

Foto: Ilustracija

"Vaš odgovor na naš zahtjev za korišćenje sale Crnogorskog narodnog pozorišta za manifestaciju obilježavanja Velike Podgoričke skupštine srpskog naroda i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskom narodima je očekivan, jer je odnos državnih institucija prema srpskom narodu u Crnoj Gori prepoznat kao zao i diskriminatorski", ističe se u dopisu SNS-a.

Prema njihovim riječima, takav zahtjev nije bio provokacija, već nada da može doći do prevazilaženja očiglednih razlika između jednorodnog naroda, naročito po pitanju identiteta.

Pročitajte još: CNP: Obilježavanje Podgoričke skupštine ne može kod nas

"Ali Crnogorci su rođenoj braći pretpostavili uticaj stranih faktora i manjinske narode, pa raznim metodama nemilosrdno brišu tragove svojih predaka i gone svoje najbliže.  Srpski narod u Crnoj Gori je izuzetno vitalan i neće zaboraviti ko je. Obilježavaće svoje praznike i sa poštovanjem čuvati od zaborava viševjekovnu srpsku tradiciju Crne Gore", zaključuje se u dopisu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari