1
min read
A- A+
Pročitano

Šteta preko milion: Od Vlade 50.000 eura pomoći za Ulcinj

11/07/2019 - 15:19
Autor:Fos Media
352 pregleda

Vlada Crne Gore je, na predlog ministarke Marije Vučinović opredijelila 50.000 eura urgentne pomoci, za opštinu Ulcinj, koja je pogođena jakim nevremenom.

Foto

Foto: Gov.me

Prethodno, Vučinović se danas sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj, Ljorom Nrekićem i njegovim saradnicima, kako bi se informisala o posljedicama i štetama uzrokovanim jakim nevremenom, koje je preksinoć, pogodilo tu opštinu.

Predsjednik Opštine je tom prilikom kazao da je, prema procjeni  nadležnih  službi, iznos nastale štete million i 245 hiljada eura.

"Usljed nevremena i vodovodni i elektro sistemi su pretrpjeli oštećenja, ali su u najkarćem roku sanirani. Prema preliminarnoj procjeni relevantnih službi šteta koju je pretrpjela naša opština je milion i 245 hiljada eura." naglasio je Nrekić.

Ministarka Vučinović je obećala  da će  na današnjoj sjednici Vlade predložiti da se Opštini Ulcinj urgentno opredijeli jednokratna finansijska pomoć.

Ona je dodala i to da Štab za vanredne situacije, na čelu sa predsjednikom Opštine Ulcinj efikasno i brzo radi na saniranju štete.

"Znamo da je turistička sezona u toku, te moram izraziti zadovoljstvo što su Štab za vanredne situacije i predsjednik Nrekić veoma brzo reagovali kako bi se što prije sanirale posljedice jakog nevremena, kazala je Vučinović.

Ministarka Vučinović je, nakon sastanka, sa predstavnicima  Opštine obišla lokalitete, koji su,  pogođeni jakim olujnim vjetrom, pretrpjeli veliku štetu.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari