1
min read
A- A+
Pročitano

U Podgorici obilježen Dan sjećanja na žrtve ratova: Da se budućim generacijama ne ponovi (FOS VIDEO)

11/07/2018 - 13:03
Autor:Violeta Rovčanin
378 pregleda

U organizaciji Foruma Bošnjaka Crne Gore, u Podgorici je obilježen Dan sjećanja na žrtve ratova koji su vođeni na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 2001. godine. Predstavnici delegacija kao i mnogobrojni građani, danas su položili cvijeće na spomen obilježje na Pobrežju.

video

 

„Ovo je poruka svima nama. Nemojte dati da u nama proradi zla krv. Vjerujmo malo više u Boga. Ovo čine samo nebogobojazni ljudi, jer za bogobojaznog čovjeka ovo je jedna strana ideja i jednostavno nezamisliva. Zato treba svake godine da se prisjećamo Srebrenice, da ne bi bilo ostalih i idućih Srebrenica“, kazao je Mehmed Zenka, ministar za ljudska i manjinska prava i dodao:

„Dajmo sve od sebe da ovo kod nas barem ne proradi. Imamo više boljih vrijednosti nego zle krvi u nama. Ja se molim za dušu tih ljudi da im se podari raj, i molim se za ljude koji su ostali za njima da ih se po dobru sjećaju.“

Foto: FOS Media
Foto: FOS Media

Rifat Rastoder, predsjednik Foruma Bošnjaka Crne Gore, kazao je da već devetu godinu zaredom obilježavaju ovaj datum, i zahvalio se svima koji su pomogli da se ovaj dan zvanično ustanovi kao Dan sjećanja na žrtve ratova.

 

„Upravo sada kad pokušavamo nešto novo napraviti, dobro treba da se sjećamo i žrtava i ovog dana, ako ništa drugo, onda zarad nauka da se slično ne ponovi budućim generacijama iza nas.  Ako smo mi ili neki naši savremenici napraili greške, kakve su se desile tokom posljednje jugoslovenske ratne drame, dobro bi bilo da nove generacije ne ponove takve greške.“ kazao je Rastoder.

„Ne desile im se ovakve tragedije kao što je u Srebrenici, a bogami i za malu Crnu Goru nad velikim brojem građana, više od 272 civilne žrtve. To je za mali narod i malu Crnu Goru isuviše mnogo“, zaključio je Rastoder.

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari