1
min read
A- A+
Pročitano

Vlada će pomoći Nini Bošković da ode na Oksford; Bošković: Saznaću ovih dana koja je suma u pitanju

13/06/2018 - 12:31
Autor:Violeta Rovčanin
413 pregleda

Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete će pomoći Nini Bošković, studentkinji Prirodno-matematičkog fakulteta, u obezbjeđivanju značajnog dijela školarine za master studije na Oksford univerzitetu, program kliničke embriologije, saopštio je danas na sastanku sa Ninom Bošković ministar prosvjete Damir Šehović.

foto:

Foto: Monistarstvo prosvjete

Ministar je rekao da je važna činjenica da je crnogorski student primljen na master studije na jedan od najprestižnijih svjetskih univerziteta. Kako se navodi u saopštenju, Šehović je istakao i da je riječ o specifičnom slučaju, jer sistemski načini podrške najboljima, poput novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente ili postojeći programi studentske razmjene ne obuhvataju program o kome je konkretno riječ, kao i da troškovi za isti od preko 40 000 eura nijesu djelimično ili u potpunosti pokriveni stipendijom od strane Univerziteta Oksford.

“Imajući ipak u vidu zaista veliki uspjeh kao što je prijem na univerzitet Oksford, zvanično najbolji svjetski univerzitet, te činjenicu da je riječ o studentkinji koja je proglašena za najboljeg studenta Prirodno-matematičkog fakulteta, obezbijedićemo finansijsku podršku u značajnoj mjeri”, zaključio je Šehović.

Sastankom je zadovoljna i Bošković.

"Sastanak je bio veoma pozitivan. Ministar je istakao da mu je veoma drago što sam postigla ovakav uspjeh i da je ovo ponos za čitavu Crnu Goru. Rekli su da će izdvojiti dio novca za moju školarinu što meni puno znači. Nemam još uvijek informaciju o tome koja je suma u pitanju. Biću sa njima u kontaktu ovih dana pa ću saznati", kazala je nakon sastanka Nina za FOS.

Podsjećamo, za Ninino školovanje potrebno je oko 43.000 eura a pomoć je, kako je Bošković ranije kazala za naš portal, stigla od kompanije "Vezuv Volcano" i jedne banke.

Nada se da njen trud koji je do sada uložila u školovanje neće da padne u vodu i da će uspjeti da ode na ovaj prestižni koledž.

"U aplikaciji sam striktno navela da mi je cilj da što više naučim tamo, i po povratku u Crnu Goru što više doprinesem razvoju ove oblasti kod nas i to upravo zbog toga što veliki broj parova odlazi iz Crne Gore na tretmane i oplodnju u inostranstvo“, kazala je Nina ranije u izjavi za FOS.

 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari