1
min read
A- A+
Pročitano

Zasijedao Opštinski štab: Prekida se svako kretanje građana u Tuzima

25/03/2020 - 7:22
Autor:Fos Media
1554 pregleda

Svako kretanje građana u Tuzima se prekida, a snabdijevanje za hitne potrebe sprovodiće volonteri te opštine, odlučio je sinoć Opštinski štab za vanredne situacije.

a

foto: rtcg.me

Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti (NKT) saopštio je ranije da je kod 15 stanovnika Tuzi registrovan novi koronavirus.

Kako je objavljeno na sajtu Opštine Tuzi, Opštinski štab se sinoć sastao pod hitnim okolnostima kako bi analizirao situaciju koja je eskivirala do drastičnih mjera, nažalost, na cijeloj teritoriji Malesije.

Navodi se da je, na osnovu onoga što su i preporuke Vlade i NKT-a, Opštinski tim za vanredne situacije donio nekoliko zaključaka.

"Prekida se svako kretanje građana, snabdijevanje hitnih potreba sprovodiće volonteri opštine, a u budućim danima obaviće se testiranje svih osoba koje su bile u kontaktu sa osobama koje su zaražene virusom", navodi se u zaključcima.

Iz Opštine su poručili građanima da moraju biti disciplinovani "kako bi uspjeli da dobijemo ovu snažnu bitku, koja nas je zadesila".

"Molimo vas da ostanete doma, da pazite vaše porodice, jer na taj način ćete se starati o Malesiji i o čovječanstvu", navodi se u saopštenju Opštine.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari