1
min read
A- A+
Pročitano

Zbog napada na policajce Nikoli Sjekloći 300 sati rada u javnom interesu

01/08/2020 - 8:15
Autor:Fos Media
823 pregleda

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća iz Budve juče je oglašen krivim presudom kotorskog Osnovnog suda zbog izvršenja krivičnog djela napad na službeno lice. On je dobio kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 300 časova, dok je drugookrivljenom Stevanu Sjekloći takođe izrečena kazna rada u javnom interesu, ali u trajanju od 200 časova, pišu Vikend novine.

 Foto: Demokrate

Foto: Demokrate

Optužnicom tužilaštva oni se terete za napad na policiju tokom nereda u Budvi koji su izbili nakon što je novoformirana većina smijenila dotadašnje čelnike budvanske lokalne uprave.

Postupajuća sutkinja je mjeru nadzora zabrane napuštanja stana, koja im je izrečena ranije od sudije za istragu tog suda, zamijenila mjerom zabrane posjećivanja određenog mjesta, tj. zgrade Opštine Budva na udaljenosti manjoj od 100 metara, a koja će biti na snazi do pravosnažnosti presude.

Nikola Sjekloća je u završnoj riječi djelimično priznao izvršenje krivičnog djela i krivicu, pojašnjavajući da jeste upućivao pogrdne riječi policiji, ali da ih nije gađao kamenicama. On se izvinio pripadnicima policije, koje kako je naveo, poznaje iz Budve, ali da ih nije prepoznao kritične prilike jer su bili pod maskama. Stevan Sjekloća nije priznao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari