1
min read
A- A+
Pročitano

Knežević: Depozite Aerodroma CG sam ugovarao sa Ivanom Brajovićem

15/05/2019 - 16:17
Autor:Fos Media
552 pregleda

Povodom hapšenja Marka Nikolića i Dijane Zečević, predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević oglasio se saopštenjem. Navodi da će advokati Atlas Grupe protiv predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, s kojim je kako kaže, i dogovarao depozite Aeerdorma CG, podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije.

Foto

Foto: Tanjug

"Novo pritvaranje bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i hapšenje Dijane Zečević nastavak je maltreiranja mojih prvih saradnika i zaposlenih u Atlas Grupi. Dobio sam informaciju iz tužilaštva da su Nikolić i Zečević, koji su neosporni profesionalci i časni ljudi, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci. Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a g. Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017.  On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla'', kaže Knežević u saopštenju.

''Nakon posljednjeg depozita došlo je do sukoba direktora Aerodroma CG Danila Orlandića i Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika SD, partije u kojoj je i Orlandić. Ja sam direktno sa Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma CG u Atlas banci. Zauzvrat, zatvorili smo mu sve kredite koje je imao u Atlas banci, u tu svrhu sam sa njim dogovorio da mu moji prijatelji plate plac u Bjelopavlićima po višestruko većoj cijeni od realne. Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije'', navodi se u saopštenju Kneževića.

Advokati Atlas Grupe će, kako dodaje, protiv Brajovića podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije, a sva dokumentacija i evidencija vezana za depozite Aerodroma CG biće predata tužilaštvu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari