2
min read
A- A+
Pročitano

DF: Mugoša da se povuče iz postupka, časnije saditi luk u Dahni

14/03/2019 - 12:06
Autor:Fos Media
225 pregleda

Demokratski front (DF) pozvao je sutknju Višeg suda u Podgorici Suzanu Mugošu da se povuče iz suđenja za pokušaj terorizma ako nije u stanju da izdrži pritisak Mila Đukanovića i Zorana Pažina, jer je, kako ističu, časnije saditi luk u Dahni nego nepošteno postupati prema nevinim ljudima.

Arhiva, foto: FOS Media

Arhiva, foto: FOS Media

Podsjećamo, sutkinja Mugoša je danas odbila da uvrsti u dokazni proces snimke svjedoka saradnika Saše Sinđelića koje je dostavilo Tužilaštvo, slično je učinila i juče, kada je odbila takav zahtjev advokata povodom snimaka Sinđelića do kojih su oni došli.

“Današnje skandalozno kriminalno ponašanje Suzane Mugoše samo je realizacija naredbi o kojima je nešto u sinoćnjem intervjuu saopštio Milo Đukanović. On je bez ikakve zadrške pred crnogorskom javnošću izdiktirao osuđujuću presudu u montiranom političkom procesu protiv lidera DF-a i poručio da bi dobro bilo da nevini prihvate nezasluženu kaznu bez ikakvog otpora. Zbog toga je Suzana Mugoša u dogovoru sa Milivojem Katnićem danas pokušala da izjednači nekakve snimke Saše Sinđelića iz podgoričkog hotela Hilton na kojem ga snima Dragan Radonjić šef specijalnog policijskog odjeljenja i koji nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, sa dva ključna dokaza, video snimka nastala u Srbiji, i za koje vjerujemo da su pribavljeni u skladu sa zakonom”, saopštili su iz DF-a.

Na tim snimcima, tvrde iz DF-a, Sinđelić jasno i nedvosmisleno objašnjava kako je zajedno sa SDT-om učestvovao u montaži „državnog udara“ i podmetanju liderima DF.

“Javnosti radi, postoje dva snimka koje je šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić napravio sa Sinđelićem. Jedan video snimak dok je ovaj bio još u Podgorici i to u hotelu Hilton, a drugi audio snimak u Srbiji gdje je svaki mjesec nosio mjesečnu apanažu Saši Sinđeliću, a što je uredno evidentirano od nadležnih struktura države Srbije. Činjenica da su se ti montirani uradci sa džuboks svjedokom saradnikom koje je dostavilo tužilaštvo pojavili prvo u režimskim portalima dovoljno govori o tome da ih je dostavilo tužilaštvo i da to glumatanje nije moglo biti pribavljeno u skladu sa Zakonom”, navode iz DF-a.

Kako naglašavaju, bez obzira na sve,  DF traži da se snimci koje je dostavilo tužilaštvo izvedu kao dokaz i utvrdi da li su pribavljeni u skladu sa Zakonom, kao što traže da se utvrdi da li su u skladu sa Zakonom pribavljeni snimci koje su dostavili advokati Andrije Mandića i Milana Kneževića.

“Pritom, za razliku od tužilaštva advokati lidera DF-a neće tražiti da se kao dokaz izvede i gostovanje Saše Sinđelića u emisiji „Ćirilica“ od 11. marta u kojoj je svjedok saradnik javno saopštio da je njegov iskaz pred Višim sudom dat pod prisilom i da je laž. Samo tražimo da se izvedu kao dokaz dva video snimka koji su u skladu sa ZKP-om juče dostavljeni sudskom vijeću. Saša Sinđelić, za kojeg postoji obimna medicinska dokumentacija da se radi o mentalno oboljeloj osobi i podvojenoj ličnosti, na jednom od ovih snimaka ne govori istinu.  Ili na snimku koji su dostavili CDM i Pobjeda, ili na snimku koji su dostavili advokati odbrane”, dodaju oni.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari