1
min read
A- A+
Pročitano

Kašćelan ni danas ne iznosi odbranu, Bujković više neće dolaziti (VIDEO)

15/03/2019 - 9:28
Autor:Anđela Đikanović
1532 pregleda

Prvi čovjek kavačkog klana ni danas nije iznio odbranu pred vijećem sudije Dragoja Jovića. On je u 9 sati uz jake mjere obezbjeđenja sproveden iz Istražnog zatvora, ali zbog odsustva specijalnog tužioca Saše Čađenovića pretres nije održan. Osim njega, današnjem pretresu nisu prisustvovali ni okrivljeni Stefan Brnović, Aleksandra Boganović koji su opravdali odsustvo.

Foto: FOS media

Foto: FOS media

Svjedok oštećeni Krsto Bujković danas je rekao da neće više dolaziti na suđenje, te da je u svojstvu svjedoka rekao sve šta zna, kao i da se izjasnio u dijelu gdje se tretira kao oštećeni.

Pogledajte video:

Prema optužnici specijalnog tužioca, Slobodan Kašćelan i Igor Božović su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pomenutu grupu sumnjiči za  stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari