1
min read
A- A+
Pročitano

Lideri DF-a: Branićemo se sami, preuzimamo odgovornost

15/03/2019 - 12:40
Autor:Fos Media
588 pregleda

Andrija Mandić, Milan Knežević i Mihailo Čađenović u nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora braniće se sami, ali to ne znači otkazivanje punomoćja njihovim advokatima.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

To je na pres konferenciji kazao jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Jedan od njihovih branilaca Miroje Jovanović saopštio je da se advokati odbrane, u ovoj fazi postupka, ne mogu vratiti u sudnicu.

Mandić se zahvalio svojim braniocima, koji su im pomogli da raskrinkaju montirani državni udar.

“Milan Knežćević, Mihailo Čađenović i ja nastavićemo odbranu onako kako smo mi procijenili, branićemo se sami. Dodatno ćemo raskrinkati ovaj proces, ali to ne znači da otkazujemo punomoćje našim advokatima, nego im se zahvaljujemo”, rekao je Mandić, prenosi RTCG.

On je rekao da žele ih advokati prate u svim drugim procesima, jer je takve profesionalce, kako je rekao, teško naći.

“Povjerenje koje smo izgradili je učvrstilo naše prijateljstvo, ono što dolazi mi smo mu naredni, to je sve montirano”, rekao je Mandić.

Mandić je rekao da on, Knežević i Čađenović preuzimaju odgovornost za sva dalja dešavanja u Crnoj Gori i dalji dio sudskog postupka.

Advokat Dušan Radosavljević rekao je da oni ostaju njihovi advokati, te da će raditi “sve što je u njihovom interesu”.

“Morali smo da napustimo sudnicu, to je bio logičan izbor”, rekao je Radosavljević.

Miroje Jovanović je istakao da se u ovakvim okolnostima oni ne mogu vratiti u sudnicu, dok je advokat Dražen Medojević rekao kako Saša Sinđelić ni u jednoj zemlji ne bi mogao da dobije status svjedoka saradnika.

“Gledaćemo šta se dešava, mi smo i dalje njihovi branioci”, rekao je Medojević.

Advokat Jugoslav Krpović kazao je da je sud izvršio novu zloupotrebu, tako što je Branki Milić, po službenoj dužnosti, odredio advokata Boža Milonjića.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da je optužnica sahranjena, te da će on i Mandić “učestvovati samo na trećem jutru ili četrdesnici”.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari