2
min read
A- A+
Pročitano

Lipovina tvrdi da nema veze sa eksplozijom na Cetinju: Namješta mi policija

07/11/2018 - 11:38
Autor:Anđela Đikanović
2197 pregleda

Cetinjanin Savo Lipovina negirao je da stoji iza eksplozije u kojoj su Nikola Kaluđerović i Stevo Vujović zadobili teške povrede opasne po život. Njega VDT tereti da je 23. decembra 2017. godine aktivirao eksplozivnu napravu koja se nalazila ispod vozila kojim je upravljao Kaluđerović, dok se Vujović nalazio na mjestu suvozača, te da je na taj način počinio djelo teško ubistvo u pokušaju.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

"Nemam veze sa tim tako mi ovoga krsta! Bio sam sa djevojkom, pio sam. Moje auto često stoji otključano, pa se često neko i služi njime. Djevojku sam povezao do Podgorice, ostavio je. Igrao sam rulet do 6 ujutro, potom spavao. Od druga mi je stigla poruka: "A đe si ti, jesi li umro?", to je bila šala jer mi tako drugovi pošalju poruku kada pijem. Ja sam oko 17.45 pošao do Darka Draškovića da mu pomognem u čuvanju djece jer je njegova žena išla na fitnes. Onda sam oko 21-22h otišao u "Akapulko", a preko portala sam vidio šta se desilo. Meni sve ovo podmeće cetinjska policija jer me je načelnik Mandić uzeo na zub", kazao je Lipovina.

Kako je dodao, pripadnici Interventne jedinice pretresli su njegovo vozilo, a tvrdi da ga je komandir Vesko Knežević ispitivao. Lipovina je rekao i da se čuo sa drugom iz zatvora Milošem Raičevićem koji ga je pitao pitao je li auto "čisto" na šta je Lipovina odgovorio da nije. Danas je naglasio da će ovo posebno pojasniti kada se u toku postupka dođe do mjera tajnog nadzora.

Pročitajte i ovo: Pogledajte hapšenje Lipovine, osumnjičenog za pokušaj ubistva (VIDEO)

Lipovina je ispričao i da se jedne noći vozio sa poznanicom kojoj nije mogao da se sjeti imena, a za koju se utvrdilo kasnije da se zove Đ.M. kada je Kaluđerović vozilom "cimnuo" put njih. Kaluđerović je i sam danas to kazao, međutim, uz tvrdnje da je mu je Lipovina potom uputio niz prijetnji koje je prijavio policiji. Kaluđerović je sudskom vijeću saopštio da se te večeri vozio sa drugom Stevom Vujovićem, da su bili zajedno u igraonici gdje su se zadržali 15-20 minuta. Poslije toga, vozilom su nastavili da se kreću, zaustavili su se na obližnji semafor a kada se upalilo zeleno svijetlo i kada su krenuli automobilom, došlo je do eksplozije.

"Uspio sam da izađem iz vozila iako sam bio povrijeđen. Ja se sa Lipovinom ne družim, samo se javljamo kroz grad", rekao je oštećeni.

Sumnja da sve ovo ima veze sa gradskim pričama da on i Vujović stoje iza pucnjave na Dragana Roganovića, vlasnika "Akapulka", koji se druži sa Lipovinom što, kako dodaje, nije tačno.

Pritnskrin: Youtube/Novak Abramović
Pritnskrin: Youtube/Novak Abramović

Lipovina je danas rekao da Roganovića poznaje samo kao vlasnika kafića, ali da nisu prijatelji.

Podsjećamo, Roganović je u decembu 2017. godine teško ranjen kada mu je napadač pucao u leđa. Osim što je vlasnik lokala, Roganović se bavi i boskom, a radio je kao tjelohranitelj Gorana Radomana koji je bio prva žrtva u kokainskom ratu škaljarskog i kavačkog klana. 

Okrivljeni Lipovina je istakao i da su ga povezivali sa eksplozijom u kojoj je stradao Marko Martinović na Cetinju.

"Vjerujete li mi da kada je Marko Martinović digao sebe u vazduh u trenutku kada je postavljao bombu nekom Vujoviću, čitava policija došla meni na vrata jer su navodno dobili informaciju da sam to ja. Čak je i Kaluđerović poslao poruku Vujoviću tom da sam to bio ja, da sam se digao", prokomentarisao je danas Lipovina.

Prema sumnjama policije, meta u tom slučaju je bio Vasilije Vujović, a Martinović je poginuo zbog nestručnog rukovanja eksplozivom.

Idući pretres zakazan je za 12. decembar u 12.30 sati. Sudija je naložila da se pozove svjedok  oštećeni Stevo Vujović koji bi trebalo da da iskaz.

Pročitajte još:

 

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari