2
min read
A- A+
Pročitano

"Major mi je rekao da bi mi dali 10 hiljada ako ih dovedem u vezu sa Vukotićem"

27/09/2019 - 10:36
Autor:Anđela Đikanović
8012 pregleda

Vijeće sudije Dragoja Jovića opet je danas odbilo predlog za ukidanje pritvora Slobodanu Kašćelanu koji se već 10 mjeseci nalazi u Istražnom zatvoru, dok njegova odbrana ističe da je djelo koje mu se stavlja na teret nadležnost Osnovnog suda, te da nema osnova po kom bi Kašćelan ostao iza rešetaka. 

Foto: FOS media

Foto: FOS Media

Sudsko vijeće za danas je pozvalo oštećenog Milana Dragovića koji se već godinama ne odaziva pozivima, a navodno je on svjedok kog je oštetio Kašćelan koji se na ove okolnosti ranije izjasnio.

Pročitajte i ovo: Kašćelan: Sa drogom nemam veze, Dragović laže da sam mu dao pare na kamatu

Za razliku od Dragovića, na današnjem glavnom pretresu pojavila su se preostala dva svjedoka.

Ana Marija Ražnatović saopštila je da je 2016. godine kada je dala iskaz pred tužiocem bila drogirana i da se ne sjeća šta je pričala i radila, pa je sudija danas pročitao njen iskaz. Kako je kazala, izvijesna Marija Jovanović ju je zvala na žurku što je ona i prihvatila pa su se dogovorile da se nađu kod benzinske pumpe u Kotoru.

"Tu su došli i neki momci "Audijem" i mi smo krenuli za njima. Došli smo u jednu vilu, to je bio momak kog su zvali "Major", a bio je i jedan kovdržave kose koji se zove Miloš Radonjić i on je imao pištolj. Na žurci je bilo kokaina. Oni su od Marije dobili moj broji jedan od njih me posle toga zvao opet na žurku i ja sam pristala. Našli smo se kod pumpe ali smo ovoga puta išli mojim autom. Bili smo do Kotora i tu u jednom stanu u naselju Vrači. Tu smo bili oko 40 minuta i to nije bila žurka već smo sjedjeli i pričali. Major me je pitao poznajem li Vukotiće, ja sam rekla da ne, a on mi je rekao da će mi dati 10 hiljada eura da ih dovedem u vezu sa njima. Oni meni tada nisu rekli šta žele od Vukotića. Nakon ovoga smo se čuli ali sam ja rekla da nisam u Crnoj Gori i da od toga nema ništa. Zvali su me, ali ja se nisam javljala", ispričala je Ražnatović kod tužioca, a sud je danas odredio vještačenje za ovu svjedokinju kako bi se utvrdilo da je psihički sposobna da svjedoči pred sudom.

Osim nje, iskaz je dao i Bojan Lalatović koji je naveo da je u noći kada je ubijen izvijesni Vlahović bio na uviđaju, da je utvrđeno da je tu bilo oko 10ak kamera i da su izuzeti snimci po nalogu suda. On je danas ispričao da se tu pojavio jedan od okrivljenih, Ilija Dedović, koji je rekao da su kamere njegove i predao ih.

Niko od stranaka nije imao pitanja za ovog svjedoka, a idući pretres zakazan je za 8. oktobar u 9 sati.

Osim Kašćelana, na spisku optuženih su Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari