2
min read
A- A+
Pročitano

Pogledajte: Akcija"Alkatraz", razbijen lanac preprodaje droge u tri grada (VIDEO)

13/06/2018 - 14:54
Autor:Fos Media
1705 pregleda

Pripadnici iz Odsjeka za borbu protiv droge okončali su danas policijsku akciju "Alkatraz" koja je trajala preko godinu dana, u okviru koje su slobode lišena sva lica koja su bila obuhvaćena akcijom i razbijen je lanac ulične preprodaje droge u tri grada.

a

Ilustracija

U ovoj akciji podnijete su krivične prijave protiv ukupno 23 lica zbog osnovane sumnje da su se bavila "uličnom prodajom droge" na području Podgorice, Bara i Budve.

"Danas je procesuirano 13 dok je deset osoba procesuirano u prethodnom periodu. Od 13 osoba koje su procesuirane danas, deset je lišeno slobode dok se tri lica već nalaze u ZIKS-u. Obavljeni su pretresi na deset lokacija koje koriste deset lica, dok je tokom trajanja akcije droga zaplijenjena u još 34 navrata. Tokom trajanja akcije pronađeno je i ukupno oduzeto oko 640 grama heroina, 2,1 kilogram marihuane, 2,5 kilograma amfetamina, 350 grama smjese paracetamola i kofeina i manja količina kokaina i buprenorfina, kao i 39 komada pištoljske i puščane municije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U nastavku se navodi da je na lokacijama koje koristi pet lica pronađena droga i municija odnosno oko 14 grama heroina i oko 44 grama marihuane kao i 39 komada pištoljske i puščane municije.

"Droga i municija su oduzeti, kao i više telefona sa sim karticama koji su pronađeni i biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u saopštenju.

Danas su slobode lišeni P.J. (31), N.J. (30), M.R. (40) i N.Đ. (25) iz Podgorice, S.R. (24), V.D. (20) i N.H. (23) iz Bara, N.K. (30) iz Ulcinja, S.K. (21) državljanin Republike Srbije nastanjen u Baru i D.L. (23) iz Nikšića nastanjen u Baru.

"Osim protiv ovih deset lica koja su danas lišena slobode, krivične prijave su danas državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijete i još protiv tri lica – S.Đ. (40) i B.D. (38) iz Podgorice i M.B. (40) iz Budve, koji se već nalaze u ZIKS-u. Svih ovih 13 lica osumnjičeno je da je počinilo krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Deset lica lišenih slobode će uz krivičnu prijavu biti predati nadležnom tužiocu", kaže se u saopštenju.

U dva navrata, prema navodima policije, njihovi službenici su zaplijenili opojnu drogu marihuana nakon što su je, kako se sumnja, u jednom slučaju osumnjičeni S.R a u drugom slučaju osumnjičeni V.D. prodali maloljetnim licima.

"Na osnovu policijskih mjera i radnji sumnja se da su ova lica opojnu drogu marihuana često prodavala u neposrednoj blizini ili u školskom dvorištu srednje škole u Baru. Podnjeta je i jedna krivična prijava protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih kao i krivična prijava protiv jednog lica za KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", ističe se u saopštenju.

Realizacija akcije „Alkatraz“ predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i  kvalitetnih aktivnosti koje crnogorska policija, sa konkretnim rezultatima, sprovodi na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika.

U realizaciji akcije su pored službenika Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za borbu protiv droge učestvovali su i službenici Posebne jedinice policije, CB Bar, OB Ulcinj  i Sektora granične policije.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari