1
min read
A- A+
Pročitano

Potvrđena optužnica za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića

15/04/2019 - 12:47
Autor:Danilo Ajković
2156 pregleda

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića, koji je ubijen 30. juna 2011. godine prilikom pljačke kazina na Cetinju. Na optuženičkoj klupi će se naći Nikola Vuletić (34) i Aleksandar Konatar (28), ali se ubistvo stavlja samo Konataru na teret.

Pokojni Ljubo Jovanović

Pokojni Ljubo Jovanović

Vuletiću se stavlja na teret krivično djelo razbojništvo, a Konataru razbojništvo u sticaju sa ubistvom. Konatar početak suđenja čeka u pritvoru, dok će se Vuletić braniti sa slobode.

Oni su, prema optužnici, 30. juna 2011. godine oko 22:25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju sa umišljajem izvršili razbojništvo, dok je Konatar sa umišljajem ubio Jovanovića.

Vuletić je čuvao stražu, dok je Konatar sa pištoljem i kapom sa prorezima za oči na glavi ušao u automat klub gdje je bilo prisutno više osoba.

Konatar je uzviknuo „pljačka“, odgurnuo jednog maloljetnika i još jednog muškarca, a potom od zaposlenog tražio pare, udarajući ga u predjelu glave, tražeći ključ od sefa. Nakon toga je sa pulta uzeo novčanik u kojem se nalazilo 350 eura.

Pri izlasku iz kladionice je pucao u Jovanovića, nanoseći mu ustrelnu ranu u lijevom dojkinom predjelu. Uslijed iskrvarenja iz rascjepa aorte i pluća, a sve duž kanala ustreline, neposredno nakon toga kod Jovanovića je nastupila smrt.

Nakon toga su Konatar i Vuletić pobjegli vozilom, kojim je upravljao Vuletić, i podijelili oduzeti novac.

Porodica ubijenog Jovanovića je u izjavi za FOS, po informaciji o lišenju slobode Konatara, kazala da se za njih završila sedmogodišnja agonija, koliko je ubistvo bilo nerasvijetljeno.

Pročitajte i ovo: Otac ubijenog Jovanovića: Sedam godina naše agonije, vrijeme je bilo da se to rasvijetli

"Sedam godina naše agonije, vrijeme je više bilo da se to riješi i da taj čovjek bude u zatvoru. Možete zamisliti kako se osjećamo... Ovih sedam godina što je bio na slobodi za njega je bio uspjeh, a da je sreće on bi davno bio tamo đe mu je mjesto", kazao je za FOS otac ubijenog košarkaša Milorad Jovanović.

Uprava policije i Više državno tužilaštvo su u septembru 2018. godine održali press konferenciju na kojoj su objavili da su rasvijetlili ovaj zločin.

Nikola Vuletić je tri mjeseca kasnije uhapšen u Španiji, po potjernici koju je raspisao podgorički Interpol, a potom je isporučen Crnoj Gori.

Jovanović je bio slučajna žrtva, kada se nakon šetnje sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše u kazinu u centru Cetinja.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari