2
min read
A- A+
Pročitano

Preslušani razgovori Stamatovića i ekipe: O Migiju, Lukasu, "Beagle-u"...

16/05/2018 - 16:10
Autor:Anđela Đikanović
3075 pregleda

Danas su u Višem sudu preslušani razgovori koji su se navodno vodili između Stevana Stamatovića, Đorđa Božovića, Milana Lješnjaka i NN lica o kojima okrivljeni nisu htjeli da se izjašnjavaju. Preslušano je i više razgovora o kojima niko od okrivljenih nije htio da se izjašnjava navodeći da ne znaju o kome se radi, te da ne prepoznaju glasove ni brojeve telefona.

foto: fos media, cdm - dnevne novine

foto: fos media, cdm - dnevne novine

"Hoćeš li više kretenu jedan. Dođi više majku ti je*em"

"Evo me..."

Božović je kazao da je to njegov i Stamatovićev glas i da je on zapravo kasnio na krštenje gdje je trebalo da obezbijeđuje Stamatovića, ali nije želio da precizira na čije krštenje je trebalo da idu. 

U jednom od razgovora čuje se glas za koji Božović tvrdi da je Stamatovićem koji govori: "U devet možete li doći ovamo, šaljem i jednom i drugom poruke, ne znam što ne ćuju...".. Na to Božović odgovara: "Možemo".

U jednom od razgovora pominje se i izvijesni Migi na šta Božović ističe da ne zna o kome se radi i da je jedini Migi kog on poznaje Migi Kruščić od kog je navodno kupio lap-top za 50 eura. Sudija je pročitala i jednu sms poruku u kojoj piše: "Đole, imaš ovaj broj, što god treba javiš mi... A ne da ideš kod brata mog". Božović napominje da je ta poruka od prošle godine i da zbog proteka vremena ne može da se sjeti o čemu se radi.

(S)kripta i "premijer" iz zatvora

"Postoji li mogućnost da uvališ onog momka?"

"Trebalo bi, pričaćemo kad se vidimo..."

Božović pojašnjava da to jeste njegov glas, ali ne želi da kaže sa kim priča. Preslušan je i razgovor u kom se čuje ženski glas koji govori da je auto otvoreno na šta Božović odgovara da silazi. U pitanju je, kako kaže, supruga Stevana Stamatovića. U sljedećem razgovoru čuju se dva muškarca, a to su navodno Božović i Milan Lješnjak koji mu traži da mu donese kriptu. Međutim, Božović ističe da je u pitanju skripta za polaganje vozačkog sa čim je Lješnjak saglasan navodeći da je kazao "kripta" jer "ponekad guta slovo s". Božović je u jednom od razgovora pozdravljao "premijera", ali nije htio da precizira o kome se radi.

"Bio sam na Lukasa i posle pola sata vele bomba i tu sam debitovao. Pozravi mi premijera puno".

Njegov branilac Zoran Piperović pojasnio da se radi o osobi koja je u zatvoru što se može zaključiti iz samog razgovora.

Božović je više puta na današnjem pretresu zatražio da sudija Ana Vuković opomene specijalnog tužioca Sašu Čađenovića da prestane da se smije jer on, kako kaže, ne priča viceve u sudnici. Takođe, u jednom trenutku prokomentarisao je i da ga sudija "dribla" pitanjima i da je umoran. 

Današnjem pretresu prisustvovao je i vještak koji je kazao da je eksploziv koji je trebalo da bude podmetnut ispod automobila marke "golf" na Zabjelu velike razorne moći.

"Da je došlo do aktiviranja lica koja bi se našla u automobilu bi smrtno stradala ili imala teške povrede u zavisnosti od pozicije gdje bi se nalazili, kao i od same pozicije postavljanja eksploziva na vozilu. Što se tiče samog aktiviranja, nije potrebno stručno znanje, treba pritisnuti samo tipku y", pojasnio je vještak.

Optužnica

Stamatoviću, Baleviću i Božoviću se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. Bojović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se Deletiću i Lješnjaku na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije u vezi sa djelima nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija i teško ubistvo u pokušaju.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari