1
min read
A- A+
Pročitano

Pupović o ubistvu Škerovića: "Najbolje ja znam s čime liježem i budim se"

11/02/2019 - 15:05
Autor:Anđela Đikanović
3427 pregleda

Završen je dokazni postupak povodom ubistva Milana Škerovića ispred barskog kafića "Barka". Okrivljeni Milan Pupović rekao je u završnim riječima da mu je žao i da se neizmjerno kaje i da bi bolje bilo da je on mrtav nego nevini čovjek. 

Foto: Facebook, printscreen

Foto: Facebook, printscreen

"Najbolje ja znam s čime liježem i sa čim se budim. Breme koje nosim je preteško", kazao je optuženi Pupović.

Viša državna tužiteljka (VDT) Suzana Milić predložila je da se Pupović proglasi krivim, dok su otac pokojnog Škerovića saopštio da od suda očekuje pravičnu presudu. Sa druge strane, branilac Pupovića advokat Danilo Mićović smatra da je pravna kvalifikacija iz optužnice neodrživa.

"U momentu dešavanja nije bilo umišljaja kod okrivljenog da usmrti sada pokojnog Škerovića. Bili su u drugarskim odnosima, i sve to što se izdešavalo kritičnog dana bilo je usmjereno na svjedoka Vasilija Boškovića koji je mog branjenika isprovocirao i doveo ga u stanje afekta razdraženosti jakog intenziteta. Sticajem nesrećnih okolnosti došlo je do ove tragedije", naveo je Mićović.

Advokat napominje da bi optuženi Pupović eventualno mogao da odgovara za teško djelo protiv opšte sigurnosti, pa je, ističe, od tužiteljke očekivao da izmjeni činjenični opis i pravnu kvalifikaciju djela. Međutim, kako to nije učinjeno, Mićović dodaje da je primoran da traži oslobađajuću odluku.

Presuda će mu biti izrečena 6. marta. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari