1
min read
A- A+
Pročitano

Sinđeliću odbijen zahtjev za dobijanje azila

10/09/2019 - 16:21
Autor:Fos Media
420 pregleda

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev dodjeljivanje azila Saši Sinđeliću (38), svjedoku saradniku u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto

Foto: FOS Media

“Po zahtjevu za dobijanje međunarodne zaštite Saše Sinđelića koji je podnijet 1. jula 2019. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova je donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori. Uvidom u dokaze dostavljene ovom organu, utvrđeno je da je Saša Sinđelić učinio krivično djelo prije ulaska u Crnu Goru, za koje je, u skladu sa zakonodavstvom Crne Gore propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli zakonski uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil i supsidijarnu zaštitu i da mu se odbije zahtjev za dobijanje međunarodne zaštite”, naveli su iz MUP-a za RTCG.

Protiv tog rješenja Sinđelić može podnijeti tužbu Upravnom sudu, u roku od 15 dana od dana dostavljanja odluke.

Podsjetimo Sinđelić je 17. juna ove godine stigao ilegalno u Crnu Goru, jer su mu, kako je navodno rekao inspektorima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, stizale stalne, konkretne prijetnje da će biti ubijen.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari