3
min read
A- A+
Pročitano

Trojka optužena za ubistvo Bokana opet pred sudom: "Žao mi ga je"

14/09/2018 - 14:25
Autor:Anđela Đikanović
1980 pregleda

Postupak koji se vodi protiv Rufina Vujovića, Anele Koljenović i Renata Beriše počeo je danas pred vijećem sudije Višeg suda Vladimira Novovića. Vujović je ranije osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo Željka Bokana, dok su Koljenović i Beriša osuđeni na po 20 godina za saučesništvo. Predmet je vraćen na ponovno suđenje Višem sudu, čime su usvojene žalbe branilaca okrivljenih. 

Foto: Dnevne novine

Foto: Dnevne novine

Okrivljeni su ostali pri ranijim navodima, a Vujović je danas dodao da nijednom radnjom nije doprinio da Bokan bude lišen života. 

On je na ranijem iznošenju odbrane kazao da je Anela pravila sendviče, a Renato joj je pomagao u kuhinji.

"Meni je Bokan u dnevnom boravku rekao da poznaje odavno Anelu, još kada je bila trudna prije nekoliko mjeseci i  da je spavao sa njom i Veronikom u mom stanu. Rekao sam da to nije ista djevojka, da Anela ima momka. Zakleo sam ga u đecu da je ne provocira i da ću mu dovesti neku drugu djevojku na žurku kod mene...Zaprijetio joj je da neće izlaziti iz kuće dok ne spava sa njim... Uperio je pištolj u mene i počeo da me vrijeđa: 'Ubio si majku, ubico. Narkomanu'. Pljunuo me je... Tada je repetirao pištolj koji je uperio u mene. Metak mu se zaglavio u cijevi, jer je htio da puca. Tada je počela tuča. U ruci sam držao nož  kojim sam pravio sendvič. Napao sam ga da me ne bi ubio. Savladali smo ga gurajući se. Sjećam se da sam ga nožem ubo nekoliko puta i da je pao na patos na staklo koje je već bilo polomljeno. Izludio me je. Bio sam u nekom ludilu kada sam vidio da hoće da me ubije.  Plačući smo otišli iz kuće i pošli za Podgoricu. Anela je onaj nož i pištolj bacila kroz prozor auta u jezero. Kada smo došli kod mene na stan, uzeli smo po liniju heroina da zaboravimo šta se desilo”, ispričao je ranije Vujović.

Koljenović: Bokan nas je lijepo ugostio, Rufin nam nije objasnio zašto ga je napao

Sa druge strane, Koljenovićka je prethodno iznijela drugačiji scenario kobne noći. 

"Mi smo se zapričali o tome kako je Bokan dobar čovjek i kako nas je lijepo ugostio, a onda smo čuli da nešto nije u redu. Nijesmo znali u čemu je bila stvar jer smo mi bili u kuhinju, a oni gore. Primijetili smo da Bokanu nije dobro i da ima krv po licu i vratu. On je krenuo ka nama kako bi tražio pomoć, ali je pao. Ja i Renato smo bili u šoku. Bokan je pao na pod i u toj poziciji je i ostao... Kako su prolazili dani, Rufin nije davao objašnejnje zašto je napao Bokana a ja i Renato smo ga pitali do kada planira da ćuti, a on je govorio da mu damo malo vremena kako bi slučaj prijavio policiji. Kada bi ga pitali o tome, osjećali smo da je postajao nervozan a namjeravao je da napusti Crnu Goru", rekla je optužena. 

Ranije je rekla i da su u Rufinovom stanu nakon ubistva boravili dva dana, gdje su uzimali narkotike. Vujović je danas ostao pri stavu da se Koljenovićka ne sjeća sigurno šta se zapravo desilo.

"Anela se ne sjeća, zato ovako priča... Uzimali smo dosta droge i alkohola, pila je i bila je pod stresom od Bokana", kazao je Vujović.

anela, berisa
Foto: Facebook

Prema  optužnici, Vujović, Koljenović i Berišić u noći između 15. i 16. marta 2015. godine, napali su Bokana, udarajući ga pesnicama. Piše da su ga nakon toga nožem i polomljenom flašom udarali u glavu i tijelo. Ukupno su mu zadali 43 ubodno-rezne rane sa prednje strane grla i  ispod desnog uha, obraza, oka, ramena...

Pročitajte još: FOS saznaje: Ukinuta presuda za ubistvo Bokana, maksimalne kazne pale u vodu

Vujović i Bokan poznavali su se od ranije, a kako je Vujović vjerovao da Bokan ima dosta novca u kući, nagovorio je svoje prijatelje Renata Berišića i njegovu djevojku Anelu Koljenović da ga opljačkaju. Oni su u kuću Bokana došli 15. marta uveče kada je i ubijen. Nakon zločina, iz Bokanove kuće odnijeli su vrijedne stvari koje su zatekli, a dio su prodali.

Vještakinja sudske medicine dr Dragana Čukić na suđenju je kazala da je na tijelu ubijenog Baranina Želimira Bokana konstatovala čak  70 rana od šiljka i sječiva noža. Ona je pojasnila da je tokom obdukcije utvrdila da je  na prednjoj i bočnim stranama vrata  Bokana bilo 43 ubodne rane, koje su dovele do smrti Baranina.

Osuđivan na 20 godina robije za ubistvo majke

Rufin Vujović bio je u Višem sudu u Podgorici na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva majke. Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je, međutim, ovu presudu ocenjujući da to nije svirepo ubistvo kako se navodilo u prvostepenoj presudi, u februaru 2004. godine.

"Rufin Vujović je majku ubio 24. marta 2002. godine, oko 18 časova. Nakon svađe, on je iz garaže uzeo sjekiru i majku udario u glavu. Ona je pala na pod, nakon čega je udavio kanapom. Potom je žrtvi vezao noge i ruke, glavu omotao krpom i selotejp trakom, odvukao je do zamrzivača i ubacio je unutra. Zatim je očistio tragove krvi, a tepih i ostale stvari sa tragovima krvi zapalio”.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da u slučaju svirepog ubistva žrtvi prethodno nanose fizičke ili psihičke patnje, odsijecaju mu se pojedini djelovi tela, predočava da će biti ubijena.

Tokom izdržavanja kazne zatvora u Spužu, oženio se Danijelom Stijepović iz Čačka, koja je takođe u tom zatvoru izdržavala kaznu zbog optužbe za ubistvo.

Amnestiran je 2008. godine donošenjem novog zakona o amnestiji.

Pročitajte još:

 

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari