1
min read
A- A+
Pročitano

Ubistvo Lenca: Ključni svjedok ne prepoznaje Mršića kao ubicu?

16/04/2018 - 12:17
Autor:Anđela Đikanović
907 pregleda

Viši sud će u roku od 15 dana odlučiti o potvrđivanju optužnice protiv Nikole Mršića kog Više državno tužilaštvo (VDT) tereti za ubistvo fubalera Gorana Lenca.

goran

foto: arhiva

Odbrana je danas predložila da se optužnica vrati na dopunu ističući da nema dokaza da je Mršić direktni izvšrilac ubistva kako tvrdi VDT. Navodno su na mjestu zločina pronađena tri DNK traga od kojih jedan pripada Mršiću, drugi Nikoli Mandiću, a treći NN licu. Odbrani je naročito sporno što niko osim Mršića nije obuhvaćen optužnicom. 

FOS je i ranije pisao da je ključni svjedok ubistva Milan Jovićević rekao istražiteljima da Mršić nije osoba koja je pucala na njegovog prijatelja Gorana Lenca što je rečeno i danas u Višem sudu. Ono što je, prema mišljenju odbrane, problematično jeste i to što tužiteljka nije zatražila da se izvrši prepoznavanje osumnjičenog.

Pročitajte još: Podignuta optužnica za ubistvo Lenca: Dokazi ipak idu u korist Mršiću?

"Jovićević je rekao da poznaje Mršića, a znao je i Lenca. Svjedok je rekao i da je ubica bježao i da ga nije mogao stići. Inače, Mršić ima 170 cm i oko 150 kilograma, pa se postavlja pitanje kako ga bivši fudbaler nije mogao stići ako se radi o Mršiću kao što tvrdi VDT. Manipulisati DNK vještačenjem prevazilazi zakon! Osim toga, tu su bila  dva maloljetna lica koja tužilac nije htio da sasluša", kazao je danas branilac Mršića Branko Anđelić.

Mršić je odmah nakon ubistva saslušan u kotorskoj stanici policije, ali je nakon davanja iskaza pušten, jer nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Metak u obraz

Lenac je ubijen 16. septembra na terenu fudbalskog kluba Bokelj u Kotoru dok je trenirao. Napadač nije bio maskiran, a riječ je o visokom, krupnom, crnom mladiću, koji je nedugo prije krvavog čina, posmatrao sa tribina FK Bokelj Lenca koji je sa drugom trenirao. Na terenu je bilo još ljudi, ali je napadač strpljivo čekao da se ostali počnu razilaziti nakon čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira, ne ostavljajući prostora sumnji da nešto sprema.

Prišao je Lencu dok je ovaj radio sklekove, i ispalio u obraz dva hica, od kojh je jedan metak ostao u glavi. Potom je trčećim korakom pobjegao prema izlazu stadiona. 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari