1
min read
A- A+
Pročitano

Uhapšena osoba koju potražuje italijanska policija

15/09/2020 - 16:30
Autor:Fos Media
421 pregleda

Službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice locirali i uhapsili V.V. (46), državljanina Crne Gore po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Rim.

SALMOIRAGO NEWPRESS

Foto: SALMOIRAGO NEWPRESS

Potjernica za njim raspisana je 9. septembra 2020. godine.

"Za V.V. tragaju nadležni italijanski organi radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim sudom u Milanu zbog krivičnog djela teško razbojništvo u saizvršilaštvu.

S obzirom na to da je riječ crnogorskom državljaninu, u ovom slučaju se primljenjuje odredbe Zakona o potvrđivanju dodatnog bilateralnog ugovora uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji koja je potpisana između Crne Gore i Republike Italije a koji propisuje mogućenost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična djela", saopšteno je iz policije.

Kako je navedeno u italijanskoj potjernici, V.V. se sumnjiči da je 20. decembra 2017. godine u 10.30 časova u Milanu, zajedno sa saizvršiocima, provalio u juvelirnicu „Paradiso Luxury“, kojom prilikom su uz korišćenje biber spreja i palice za razbijanje izloga i uz prijetnju pištolja, ukraili više od 20 satova velike vrijednosti, brendova „Rolex“, „Patek“, „Hamilton“, „Philippe Cartier“, kao i dvije narukvice.

Ukupna vrijednost ukradenih predmeta se procjenjuje na više od 200.000 eura.

Nakon saslušanja sudija Više suda u Podgorica je odredio ekstradicioni pritvor za ovu osobu.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari