1
min read
A- A+
Pročitano

Uhapšene četiri osobe: Krali telefone, uz prijetnju nožem pljačkali taksiste

11/07/2018 - 17:27
Autor:Fos Media
250 pregleda

Podgorička policija rasvijetlila je tri razbojništva i uhapsila četiri osobe, od kojih je jedna maloljetna, zbog sumnje su počinile ta krivična djela.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici u utorak rasvijetlili razbojništvo, istog dana kada je i počinjeno, i uhapsili M.R. (23) zbog sumnje da je počinio to krivično djelo na štetu B.M. iz Podgorice.

„Oštećeni je službenicima prijavio da ga je fizički napala nepoznata osoba i ukrala mu mobilni telefon marke „LG“. Odmah po prijavi, policija je u kratkom roku identifikovala, locirala i uhapsila osumnjičenog M.R.“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je osumnjičeni prišao B.M. i bez ikakvog povoda ga više puta udario, a nakon što je oštećeni pao na asfalt, M.R. mu je ukrao telefon i pobjegao.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici koji je naložio da se M.R. privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio to krivično djelo“, kazali su iz policije.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, istog dana, uhapsili V.M. (18), S.C. (18) iz Podgorice, i maloljetnog B.H, zbog sumnje da su počinili razbojništva na štetu Z.S. iz Tivta i D.Ć. iz Budve.

Navodi se da su oni prvo krivično djelo počinili 20. juna, kada su u Tivtu ušli u taksi kojim je upravljao Z.S. i zatražili prevoz do Podgorice.

„Dolaskom u Podgoricu, B.H. je, uz prijetnju nožem, zahtijevao od vozača da mu preda novac. S.C. je iz ladice ukrao telefon, i uz prijetnju šrafcigerom, od oštećenog zahtijevao da izađe iz vozila. Tom prilikom S.C. je oštećenom ukrao novčanik u kojem se nalazilo oko 80 eura“, kazali su iz policije.

Kako je saopšteno, V.M. i B.H. su izvršili premetačnu vozila i iz ladice ukrali oko 75 eura.

Navodi se da su drugo krivično djelo te osobe počinile 1. jula, kada su na stajalištu u Petrovcu zaustavili taksi kojim je upravljao D.Ć. i zatražili prevoz do Podgorice.

„Dolaskom u Podgoricu, tražili su od oštećenog da zasutavi vozilo kako bi S.C. izašao. B.H. je, uz prijetnju dvocjevkom, od D.Ć. zahtijevao da napusti vozilo i da legne na zemlju, nakon čega je izvadio nož i ranio ga“, kaže se u saopštenjju.

S.C. je, kako se sumnja, iskoristio tu situaciju i iz vozila ukrao 100 eura, nakon čega su sva trojica pobjegla.

O događaju obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se sva trojica uhapse i privedu uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca.

 

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari