1
min read
A- A+
Pročitano

Darmanović potpisao sporazum sa Zajednicom Sveti Eđidio

13/09/2018 - 22:55
Autor:Fos Media
94 pregleda

Sporazum između Vlade Crne Gore i Zajednice Sveti Eđidio (ZSE) predstavlja značajan okvir za zajedničku humanitarnu saradnju i kulturni međureligijski dijalog, saopštio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

a

Foto: Gov.me

On je poslije potpisivanja Sporazuma sa predsjednikom ZSE, Markom Impaljacom kazao da će Vlada, u okviru svojih mogućnosti, olakšati i podržati humanitarni i međunarodni poziv ZSE, u cilju mira i solidarnosti.

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da je Impaljaco rekao da je zadovoljan potpisivanjem Sporazuma na 50. godišnjicu postojanja ZSE, ocjenivši da je postojeće prijateljstvo sa Crnom Gorom dodatno osnaženo.

Darmanović je, tokom boravka u Rimu, imao sastanak i sa sekretarom za odnose Svete Stolice sa drugim državama, monsinjorom Polom Ričardom Galagerom i velikim kancelarom i ministrom vanjskih poslova Suverenog Viteškog Malteškog reda, Albrehtom Frajher fon Buzelagerom.

“Na sastanku sa monsinjorom Galagerom, ukazano je na značaj rezidentnog predstavljanja Svete Stolice u Crnoj Gori i potvrđeno otvaranje Papske nuncijature u naskorijoj budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je i imenovanje otpravnika poslova koji će predstavljati Svetu Stolicu u Crnoj Gori do imenovanja apostolskog nuncija, što je još jedna potvrda bliskih i prijateljskih veza.

Darmanović je upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima Crne Gore u procesu pregovora sa EU, kao i sa njenom pozicijom u NATO-u, a razmijenjena su mišljenja o aktuelnim zbivanjima u regionu.

“Na sastanku sa Buzelagerom ocijenjeno je da odnose Crne Gore i Suverenog Viteškog Malteškog reda karakterišu intenzivan i konstruktivan dijalog, pri čemu je iskazana spremnost za njihovo dalje snaženje”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim izazovima migracija, kao i konstruktivnoj ulozi Crne Gore u regionu.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari