2
min read
A- A+
Pročitano

Dedeić: Maske popadale, ispričao sam priču koju desetine drugih nisu smjeli

16/04/2018 - 15:16
Autor:Fos Media
230 pregleda

Predsjednički kandidat Srpske koalicije Dobrilo Dedić zahvalio je biračima koji su mu na predsjedničkim izborima ukazali povjerenje i kazao da je ponosan na svakoga od njih, te da "vjeruje da su oni kvasac koji je aktuelizovao, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, neki drugi pogled na sadašnjost i budućnost Crne Gore".

Dedeić

Dedeić, foto: Srpska koalcija

Kako je kazao " 'demokratija' u crnogorskoj državi neće biti očajna zbog gubitka istine".

"U ime Srpske koalicije na ovim izborima saopštavao sam samo istinu jer nisam znao kojim drugim oružjem razobličiti katastrofu u koju je doveden drugi po brojnosti narod u Crnoj Gori. Smatram da je važno da javnost zna nekoliko ''propratnih'' podataka! Kandidovao sam se pretposljednjeg dana za predaju listi potpisa podrške zato što smo cijeli mjesec dana prije toga vodili pregovore sa šestoricom ljudi koji su slovili kao mogući predstavnici Srpske koalicije na predsjedničkim izborima. Za to vrijeme, tokom pomenute četiri sedmice, prikupaljali smo potpise podrške", naveo je Dedeić u saopštenju za medije.

Svaki od šest kandidata važe, neki kao više, a neki manje, kako kaže Dedeić, društveno su poznati borci za prava srpskog naroda.

"Petorica među njima su odustajali u terminima dogovorenim za predaju kandidature. Dvojica su, na kraju, priznali da to rade zbog apanaža ili honorara koje dobijaju od pseudosrpskih krugova bliskih DPS-u, te da im određeni egzistencijalni problemi zbog toga ''vise'' nad glavom", navodi on.

Iako to, kako kaže, nije želio, u posljednji čas se kandidovao iz obaveze prema ljudima u Izbornom štabu.

"U međuvremenu su se u hajku protiv nas uključili i lažni Srbi, uticajni pojedinci iz Mitropolije crnogorsko – primorske i pogotovo Budimljansko-nikšićke koji imaju cilj da formiraju tzv. ''Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori''. Zato su javno i otvoreno podržali druge kandidate, igrajuću na rezervnu ''crnogorsku kartu''. Ako im ne može biti da srpsko kolo vode u Beogradu, vodiće, izgleda, crnogorsko na Cetinju i u Podgorici. Sve u svemu, dovoljno razloga da se častan Srbin koji razumije mehanizme kojima se uništavaju Srbi u Crnoj Gori, komotno ispovraća. Sve što pristojan čovjek, u ovakvim okolnostima, može da ukalkuliše i uradi, uradio sam".

"Srbima niko nije kriv, sem oni sami"

Srbi u javnom životu, kako navodi Dedeić, nemaju ljude sa hrabrošću, imaju isključivo pojedince koji kalkulišu ličnim interesom i uvijek ga pretpostave nacionalnoj ideji.

"Srećom, dosta maski je popadalo, a borba i razobličavanje tek predstoje. Ako smo kao narod na putu da budemo asimilovani, ostaće, u periodu pred nama, zapisano zašto i zbog kojih ''gromada'' sa javne pozornice i ''iza kulisa'' se to dešava", kazao je lider Srpske koalicije.

"Nisam, svakako, zadovoljan izbornim rezultatom, ali još manje vjerujem da su izbori u Crnoj Gori fer. Zato sam i nastupio kao jedini antisistemski kandidat. Utjeha mi ne treba, ali znam da sam ispričao priču koju desetine drugih nisu smjeli. Vjerujem da je moglo biti boljih kandidata od mene, ali, eto nije se, među Srbima, pojavio bolji sa petljom", zaključio je Dedeić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari