1
min read
A- A+
Pročitano

DPS: Kampanja širenja lažnih vijesti nema dodirne tačke sa informisanjem

13/01/2020 - 20:33
Autor:Fos Media
131 pregleda

Intenzivna kampanja lansiranja lažnih vijesti i njihovog širenja, čime se uznemiravaju građani i pokušavaju izazvati panika i neredi, nema dodirne tačke sa informisanjem i pravom javnosti da zna, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

dps

Iz te stranke kazali su da sve one koji smatraju da su medijske manipulacije legitiman novinarski izraz, žele da podsjete da sloboda izražavanja ima ograničenja propisana Ustavom, zakonom, profesionalnim kodeksom, javnim interesom i poštovanjem ljudskih prava.

"Intenzivna kampanja lansiranja lažnih vijesti i njihovog širenja, čime se uznemiravaju građani i pokušavaju izazvati panika i neredi, nema dodirne tačke sa informisanjem i pravom javnosti da zna", rekli su iz DPS-a.

To je, kako su ocijenili, vid specijalnog rata koji vode pojedini centri, preko osoba koje se sakrivaju iza novinarskih legitimacija, sa krajnjim ciljem destabilizacije Crne Gore, širenja panike i ugrožavanja bezbjednosti građana.

"Čudi da takozvana strukovna udruženja, nevladine organizacije i građanske partije, kao i sami novinari koji drže do svog digniteta, nijesu pravovremeno osudili intenzivno plasiranje lažnih vijesti, kako se to očekuje od odgovornih subjekata u društvu", kazali su iz DPS-a.

Posebno, kako su rekli, imajući u vidu da su neki od njih izvodili novinare pred tužioce i sudije kada su njihovi privatni ili partijski interesi bili ugroženi.

DPS, kako su naveli, daje podršku državnim organima da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari