1
min read
A- A+
Pročitano

DPS: Neočekivana odluka Upravnog suda, smijenićemo Jokića i Perović

12/06/2019 - 14:28
Autor:Fos Media
927 pregleda

Neočekivana odluka Upravnog suda pokazala je da je ovaj pravosudni organ zanemario neusklađenost legislative, i to Statuta opštine Kotor i Zakona o lokalnoj samoupravi, a takođe i zloupotrebe koje je koalicija na vlasti u Kotoru sprovodila od posljednjih lokalnih izbora, saopšteno je iz lokalnog odbora DPS.

foto

Foto: DPS

To je, prema njihovom sudu, kulminiralo legalnom i legitimnom inicijativom većine odbornika u Skupštini opštine Kotor za smjenom Vladimira Jokića.

"Ovakvom odlukom može se reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine. Međutim, ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović, koju ćemo sigurno realizovati. Ostaje da vidimo da li će ova presuda dati legitimitet za nastavak zloupotreba Jokića i Perovićeve koje je Upravni sud zanemario – a to je odlaganje sjednica u nedogled, čime se izigrava nedvosmislena volja većine u lokalnom parlamentu da smijene glavne kočničare razvoja opštine Kotor", stoji u saopštenju.

Tvrde da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu, biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena.

"Činjenice koje je zanemario Upravni sud, a dobro poznate kotorskoj javnosti su: samovoljno donošenje odluka iz nadležnosti Skupštine, nepostojanje budžeta za 2019, nedonošenje vitalnih i zakonom propisanih strateških dokumenata od značaja za razvoj grada Kotora, nezakonito zapošljavanje aktivista, kumova i rodbine, kao i nepostojanje niti jedne kapitalne investicije od konstituisanja vlasti pa do danas", naveli su iz kotorskog DPS.

Zbog blokade i neodržavanja sjednica Skupštine, grubog kršenja Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kotor, nepoštovanja većinske volje građana preko legitimno izabranih odbornika, dodaju oni, uz Jokića biće smjenjena i Dragica Perović za čiju smjenu je već predata inicijativa.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari