1
min read
A- A+
Pročitano

Đukanović: Smjena Kadije neće uticati na EU integracije (FOS VIDEO)

13/06/2018 - 15:15
Autor:Danilo Ajković
1291 pregleda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je danas da smjena generalne direktorke RTCG-a Andrijane Kadije neće usporiti EU integracije.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

To je izjavio novinarima nakon svečane akademije kompanije Plantaže, povodom 55 godina postojanja.

"Svi da razumijemo da to što smo usvojili moramo beskompromisno primjenjivati i da to mora biti neselektivno primijenjeno, da se vladavina prava ne može odnositi samo na one koji nam se ne dopadaju a da uvijek tražimo razloge za izuzetke onih koji nam se dopadaju. To moraju jednako dobro razumijeti naši evropski partneri. Mi nismo iz nužde opredijeljeni da budemo dio EU, cijelu svoju istoriju Cnra Gora je živjela izvan EU. Ja sam ubijeđen da Crna Gora može da ostvari svoj cilj, a to je da dostigne evropski kvalitet života - i kao članica EU, i ukoliko se kojim slučajem dogodi da usled kontroverzi kojima danas prisustvujemo, EU odluči da uspori ili čak potpuno zaustavi proces ujedinjenja Evrope, mi moramo biti spremni i za jednu i za drugu soluciju", kazao je Đukanović. 

 

Đukanović je kazao i da pozdravlja dogovor Makedonije i Grčke o novom imenu Sjeverna Makedonija - za bivšu jugoslovensku republiku Makedoniju.

Pročitajte i ovo: Đukanović o Sjevernoj Makedoniji: Nakon Dejtona ostala tri otvorena pitanja, sada jedno manje (FOS VIDEO)

Naveo je da su nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ostala tri otvorena pitanja, kao i da je jedno od ta tri pitanja bila Makedonija.

 Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari