2
min read
A- A+
Pročitano

Jokić: Očekujem izvinjenje, svi će snositi političku odgovornost (FOS VIDEO)

11/06/2019 - 16:20
Autor:Jelena Popović
788 pregleda

Vladimir Jokić nastaviće sa vršenjem funkcije predsjednika Opstine Kotor u punom kapacitetu, poručili su predstavnici Demokratske Crne Gore, navodeći da su zadovoljni što je Upravni sud Crne Gore poništio odluku o njegovoj smjeni.

Sa pres konferencije, foto: FOS Media

Sa pres konferencije, foto: FOS Media

Jokić je, na konferenciji za medije, kazao da je zadovoljan što je Upravni sud potvrdio ono što su naveli u tužbi.

Pročitajte i ovo: Presuda: Jokić nezakonito razriješen, poništena odluka Skupštine Opštine Kotor

"Nakon što su političkom korupcijom, služeći se pravnim nasiljem, odbornici pokušali da mimo volje građana preuzmu vlast u Kotoru, podnijeli smo tužbu. Zadovoljan sam što je Upravni sud potvrdio sve ono što smo naveli u tužbi", rekao je Jokić.

On očekuje od odbornika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije javno izvinjenje građanima Kotora koje su, kako je kazao, doveli u ovakvu situaciju.

"Više od 40 dana Kotor nije funkcionalan. Nakon sto sam primio presudu dao sam nalog za isplatu zarada zaposlenima u javnoj upravi", naveo je Jokić.

Kazao je i da će zajednički učiniti sve kako bi se posljedice ovog bezvlašća sanirale i kako bi grad dočekao spremno turističku sezonu.

Jokić je zahvalio odbornicima koji su bili "na strani zakona", kao i predsjednici Skupštine Dragici Perović, koja je, kako je kazao, istrajavala na poštovanju zakona.

Fukcioner Demokrata, Neven Gošović je rekao da je misija sudstva da garantuje vladavinu prava. 

"Efikasno postupanje Upravnog suda podrazumjevalo je da odluka bude donijeta prije 14 juna. Svako drugačije postupanje Upravnog suda onemogućavalo bi pristup pravdi", rekao je Gošović.

Prema njegovim riječima, Jokić nastavlja sa vršenjem funkcije predsjednika Opstine Kotor u punom kapacitetu. 

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović je rekla da joj je drago što je dobila potvrdu da ono za šta se borila prethodna dva mjeseca, nije borba sa vetrenjačama.

"Upravnom sudu zahvaljujem sto je bio na nivou i visini zadatka", poručila je Perović.

Ona je danas odbornicima uputila saopštenje da otkazuje sjednicu Skupštine Opštine Kotor koja je zakazana za 14. jun.

Ona je saglasna da građani Kotora zaslužuju izvinjenje od tih 17 odbornika.

Jokić je, upitan da li očekuje da će opet biti pokrenuta inicijativa za njegovo razrješenje, odgovorio da će obaviti konsultacije sa političkim participantima koalicije.

"Od nekoga ko je bio svjestan da nezakonito postupa ništa me ne bi začudilo, ali poručujem da će svaki politički subjekt za ono što radi snositi političku odgovornost. O njihovim potezima ne bih pričao. Mi ćemo obaviti naše unutarkoalicione konsultacije", zaključio je Jokić.

Vlada uputila upozorenje

Vlada Crne Gore je danas upozorila Skupštinu opštine Kotor da, u roku od 15 dana, održi sjednicu Skupštine opštine Kotor radi ostvarivanja svojih funkcija, odnosno izvršavanja zakonom utvrđenih obaveza.

Podsjećamo, Jokić je smijenjen 24. aprila glasovima 18 odbornika SDP-a, DPS-a, SD-a, HGI i LP.

Inicijativu za smjenu Jokića pokrenula je SDP, koalicioni partner (do)sadašnje vlasti u Kotoru, a predlog su podržale DPS, SD i HGI i LP.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari